Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Kinesisk finansminister siger, AIIB er åben for alle

Kinesisk finansminister siger, AIIB er åben for alle
image_pdfimage_print

6. mrs. 2015 – Under en tale i dag på sidelinjen af Folkets Nationale Kongres’ møde, blev den kinesiske finansminister Lou Jiwei af en japansk journalist spurgt, om lande i Europa eller om USA eller Japan kunne blive medlemmer af Asiatisk Infrastruktur-Investeringsbank (AIIB).

»AIIB blev grundlagt som et initiativ af Kina«, sagde minister Lou. »Det er en regional bank, men åben over for andre regioner. Det er en international institution. Vi er gået i forbund med partnere i regionen, men vi er også åbne over for partnere uden for regionen.«

Han sagde, at der allerede var 27 lande, der havde anmodet om at blive grundlæggende medlemmer. De var også åbne for, at Japan kom med, sagde han. »Vi vil også informere den japanske regering om resultaterne af vore internationale forhandlinger. Og den japanske regering har også givet udtryk for den mulighed, at de vil deltage i AIIB. Nogle lande i Europa har også udtrykt et ønske om at blive partner i AIIB.« »27 lande har indgået aftale om at blive grundlæggende medlemmer, og vi skulle have en tidsplan klar 31. mrs.« Andre lande ville komme med senere, sagde Lou. Han sagde, at de var i færd med at udarbejde principperne for banken, men at nogle lande ønskede at have »visse privilegier«. »Dette må besluttes af alle landene i AIIB, men Kina er imod, at noget land har specielle privilegier«, sagde han.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*