Den tyske udenrigsminister gav, sammen med sin russiske modpart,
en bevægende hyldest til kampen om Stalingrad

Den tyske udenrigsminister gav, sammen med sin russiske modpart,
en bevægende hyldest til kampen om Stalingrad
image_pdfimage_print

8. maj 2015 – Sammen med den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov lagde den tyske udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier i går i Volgograd (tidl. Stalingrad) en krans på stedet for kampen om Stalingrad for at mindes 70-året for sejren over de nazistiske styrker i Anden Verdenskrig, rapporterer Agence France Presse. Selv om kansler Angela Merkel ikke deltager i højtideligholdelse af mindedagen i Moskva, den 9. maj, vil hun være i byen dagen efter for at mødes med Vladimir Putin og lægge en krans på den ukendte soldats grav, til minde om Sovjetunionens ofre under krigen.

Steinmeier var tydeligt bevæget af den højtidelige begivenhed i Volgograd og bemærkede, at »de lidelser, som de tyske, nazistiske styrker påførte befolkningen og soldaterne her i Volgograd, er fuldstændigt ufattelige … For mig, pga. krisen i Ukraine, var det især vigtigt at komme her som et tegn på forsoning og forståelse.« Hvor komplicerede, tingene end har været, tilføjede han, og »hvor forskelligt, vi end ser på forskellige spørgsmål, så må vi, konfronteret med mindet om Stalingrad, forsøge så hårdt som muligt at løse konflikten i Ukraine.«

Ifølge TASS rapporterede Steinmeier, at NATO gør fremskridt mht. at genetablere militære kontakter med Rusland, og mht. Ukraine sagde han, at »efter den situation, vi havde sidste år, er vi nu i færd med at genetablere information på dette niveau.« Han noterede sig også resultatet af Kontaktgruppens møde i Minsk og sagde, at det markerede »overgangen til den næste fase af gennemførelsen af Minsk-aftalerne. Jeg håber, at begge sider fortsat vil gå fremad.«

Lavrov understregede, at Moskva tillægger »den øgede dialog mellem Moskva og Berlin særlig stor betydning« og tilføjede, at »vi har store forhåbninger til de drøftelser, der er planlagt til kansler Merkels besøg i Moskva den 10. maj.«

 

Foto: Mindesmærket for kampen om Stalingrad, hvor 700.000 mennesker mistede livet.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*