Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

USA: Chuck Hagel langer ud efter Obamas “Assad må gå”-mentalitet

USA: Chuck Hagel langer ud efter Obamas “Assad må gå”-mentalitet
image_pdfimage_print

15. januar 2016 – Ifølge Defense News langede den tidligere amerikanske forsvarsminister Chuck Hagel under en tale i onsdags i det nordatlantiske råd ud efter Obamaregeringen. ”Vi har ladet os blive indfanget og lammet i vores Syrien-politik med erklæringen om, at ”Assad må gå”, sagde han og bemærkede, at Rusland og selv Iran begge har givet udtryk for, at de var villige til at samarbejde med USA imod ISIS, såfremt USA ville droppe politikken med regimeskift. Men, sagde Hagel, ”der kan ikke, og vil ikke være nogen mulighed for en afgørelse eller løsning, før der er en stabil platform. Stabilitet i den forstand, at situationen er stabil nok til, at den kan tages til det næste niveau, hvor man forsøger at udrede, hvad det er, der foregår.”

“Det er klart, at det indebærer samarbejde med Rusland”, fortsatte Hagel. ”Jeg mener, at det betyder samarbejde med iranerne. Jeg tror ikke, man vil se nogen mulighed for stabilitet i Mellemøsten, før russerne, iranerne, USA og de arabiske nationer tager del i det.” Han tilføjede, at Assad i sidste instans vil træde tilbage, men ”Det bør ikke binde os til alt muligt andet.”

”Assad har aldrig været vores fjende. En brutal diktator? Ja. Der er mange brutale diktatorer derude. Jeg går ikke ind for brutale diktatorer. Men vi burde have lært fra Saddam Hussein og Gaddafi, at man kan fjerne en brutal diktator, men man må hellere forstå, hvad man får til gengæld”, sagde Hagel. ”Lad os komme frem til denne stabile platform.”

 

 

 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*