Xi Jinping præsenterer vision for
»Menneskehedens fælles skæbne
for de næste 30 år«

Xi Jinping præsenterer vision for
»Menneskehedens fælles skæbne
for de næste 30 år«
image_pdfimage_print

Leder fra LaRouche PAC, USA, 18. okt., 2017 – I sin med spænding ventede hovedtale til Kinas Kommunistiske Partis 19. Partikongres, leverede præsident Xi Jinping en eksplosion af optimisme om sit lands og verdens fremtid, baseret både på Kinas nylige præstationer og på den kurs, han afstak for de næste tredive år. Idet han lagde vægt på betydningen af Bælte & Vej Initiativet og den rolle, som videnskab og innovation spiller som drivkraft bag reel, økonomisk udvikling, understregede Xi, at »det kinesiske folks drøm og andre folkeslags drøm i hele verden er tæt forbundet«. Kina, sagde han, stræber efter opfyldelsen af »menneskehedens fælles skæbne og varig fred og stabilitet«.

Præsident Xi accelererede også dramatisk Kinas egen tidsplan for udvikling i forhold til tidligere strategier. Efter opnåelsen af et »moderat fremgangsrigt samfund« frem til år 2020 – inklusive den totale udryddelse af fattigdom – vil de næste 30 år blive opdelt i 2 stadier à 15 år: frem til år 2035 vil Kina opnå fuld modernisering; og dernæst, frem til år 2050, vil det »blive transformeret til et storslået samfund, hvor Kina vil opnå nye højder … en stærk, demokratisk, kulturelt avanceret, harmonisk og skøn nation, og Kina vil være blevet et fuldt ud aktivt medlem af samfundet af nationer«.

Som talsmand for Kinas Kommunistiske Parti, Tuo Zhen, så veltalende udtrykte det på en pressekonference den 17. okt.: »Det bliver første gang i historien, at over en mia. mennesker bliver løftet ind i modernitet på så kort tid.«

Xi Jinpings vision for de næste 30 år minder på mange måder om Lyndon LaRouches bog fra december, 2004, »En dialog mellem civilisationer: Jordens kommende halvtreds år«, hvor der i bogen lægges vægt på at basere den nutidige optimisme på en videnskabeligt sund slagplan for udformning af fremtiden. Det er ligeledes værd at bemærke, at, i det ene land efter det andet, lyder den næsten universelle, første respons fra seerne til Helga Zepp-LaRouches ugentlige webcast om »Den Nye Silkevejsånd« noget i retning af: Sikke en optimistisk vision for menneskehedens fremtid!

Xi Jinpings tale har introduceret et kvalitativt nyt element i den strategiske situation, lød Helga Zepp-LaRouches kommentar i dag i en diskussion med medarbejdere. Uanset den absurde, melodramatiske adfærd i de vestlige medier imod Xi, så er Bælte & Vej Initiativet blevet den på globalt plan ustoppelige hoveddynamik. Regeringer, partier, erhvervsfolk og befolkningen generelt kan ved eget selvsyn konstatere, at Kinas fremgangsmåde virker og tilbyder dem udsigten til at blive delagtig i denne økonomiske vækst og velstand. Som en erhvervsmand ligefremt kommenterede: Ja, det er fuldkommen klart, at enten, så springer vi med om bord på Bælte & Vej-toget, eller også må vi ynkeligt stå og se lysene fra kabyssen forsvinde i det fjerne.

Vi må gribe øjeblikkets optimisme, fortsatte Zepp-LaRouche, gennem at befri præsident Trump fra lejemorderen Robert Muellers svindelefterforskning, så Trump fuldt ud kan udnytte fordelene ved sin forestående rejse til Asien den 5.-14. nov., som omfatter et møde med Kinas præsident Xi den 8. nov.

Lad os vække befolkningen til denne gyldne chance og indgyde i den en følelse af glæde over den fremtid, menneskeheden kan skabe – som Xi Jinping gør det i Kina.

Foto: Xi Jinping på vej til til at aflægge beretning for Kinas Kommunistiske Partis 19. Nationalkongres på vegne af Partiets 18. Centralkomite, i Folkets Store Hal i Beijing, Kinas hovedstad, den 18. okt., 2017. (Xinhua/Pang Xing)

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*