Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Østrigs præsident Van der Bellen holder
gæstetale på Boao Forum for Asien

Østrigs præsident Van der Bellen holder
gæstetale på Boao Forum for Asien
image_pdfimage_print

10. april, 2018 – Den østrigske præsident Alexander Van der Bellen, der for tiden er på rundrejse i Kina med en delegation bestående af 230 folk fra erhvervslivet og fra videnskabelige og kulturelle organisationer, holdt i dag en gæstetale på Boao Forum for Asien, 8.-11. april, der afholdes i Boao, Hainan, og hvori han forventes at præsentere sit land som »først på markedet« i Europa for samarbejde med den Nye Silkevej. »En handelskrig er det sidste, vi har brug for«, understregede Van der Bellen i sine bemærkninger, der var på engelsk, på åbningsceremonien. Hans korte bemærkninger blev filmet af Kinas CGTN Tv-netværk.

Hollands premierminister Marke Rutte, der ligeledes er på rundrejse i Kina med en delegation bestående af over 200 erhvervsfolk og eksperter, er endnu en gæstetaler fra Europa.

Den østrigske udenrigsminister Karin Kneissl havde i mellemtiden et to timer langt møde med den kinesiske udenrigsminister Wang Yi, og som også var en forberedelse til hendes møde med Ruslands udenrigsminister i Moskva i næste uge. Kneissl, der er ekspert i mellemøstanliggender, briefede Wang omfattende om sine vurderinger af området, i særdeleshed Syrien, Irak og Iran.

Kneissl sagde til Wang, at Østrig ikke i øjeblikket ville blive medlem af »16+1«-mekanismen for øst- og centraleuropæiske lande plus Kina, og som Kina har indbudt Østrig til at blive del af, men vil forblive en opmærksom iagttager. Wang sagde til hende, at Kina forventer, Østrig vil spille en konstruktiv rolle som en ’bro’ mellem Europa og Kina, når Wien overtager formandsskabet af EU, der varer et halvt år, i juli måned.

Foto: Kinas præsident Xi Jinping afholder en velkomstceremoni for Østrigs præsident Alexander Van der Bellen før deres forhandlinger i Folkets Store Hal i Beijing, 8. april, 2018.  [Photo: Xinhua]

Søndag aftalte Xi og Van der Bellen at etablere et kinesisk-østrigsk, venligtsindet strategisk partnerskab og fremme bilateral, pragmatisk samarbejde.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*