Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

POLITISK ORIENTERING den 8. oktober 2019:
Finanskrakket er i gang – og så kommer Brexit!
Klimakrisen? Skal vi spise babyer?

POLITISK ORIENTERING den 8. oktober 2019:
Finanskrakket er i gang – og så kommer Brexit!
Klimakrisen? Skal vi spise babyer?
image_pdfimage_print

Med formand Tom Gillesberg

Resumé:

Siden 17. september har USA’s centralbank Federal Reserve måttet gribe ind hver dag for at undgå, at banker går ned, fordi ingen vil låne dem penge. En sådan kreditkrise startede også nedsmeltningen i 2008.

Man holder hemmeligt, hvilke banker Federal Reserve må hjælpe, men mistilliden breder sig i finansverden. Man kan ikke længere automatisk få forlænget sine lån. Både banker og selskaber med stor gæld er i farezonen. Når dominoerne vælter bliver alle ramt.

Dertil kommer så en stor risiko for et hårdt Brexit om lidt over tre uger. Boris Johnson og EU er ikke kommet hinanden nærmere. Ingen ved, hvad der vil ske.

Intervention fra LaRouchePAC bliver dagens tema i USA. Alexandra Ocasio-Cortez (AOC), den førende klimafanatiker i USA’s Demokratiske Parti, afsløres i ikke at tage afstand fra at spise babyer, som svar på “klimakrisen”. Jonathan Swift skrev ikke “A modest Proposal” forgæves. Svarene findes i EIR’s rapport: CO2-reduktion er en politik for massemord, som er designet af Wall Street og City of London.

C40-topmøde i København med deltagelse af Bloomberg, Al Gore og AOC, hvor man forsøger at drive klimahysteriet videre.

Tyrkiet forbereder militært indgreb i Syrien, så Trump trækker amerikanske soldater ud og gentager sin modstand imod permanent amerikansk militært engagenment i udlandet.

Trumps uvilje imod at bombe Iran starter dialog mellem Saudi-Arabien og Iran og mulighed for våbenhvile i Yemen. Rusland forsøger at skabe varig fred i Syrien og en stabilisering af hele Sydvestasien (Mellemøsten). Hvis USA og Rusland samarbejder er alt muligt.
Efter samtaler med Trump siger Ukraines nye præsident siger ja til at forsøge at løse konflikten i Østukraine med dialog og fredelige midler.

USA’s Demokratiske Parti trussel om en rigsretssag imod Trump er endnu et forsøg på at kuppe ham fra magten med skandaler i medierne. Man er bange for at han ellers genvinder præsidentposten ved valget i 2020. Men smædekampagner kan godt give bagslag. Joe Bidens præsidentkandidatur er nu på lånt tid. Undersøgelser i Italien om, hvordan man (briterne) iscensatte løgnen om at Trump havde skumle russiske forbindelser.

Den vestlige støtte til destabiliseringen af Hong Kong, som et forsøg på at underminere Kinas lederskab, kan hurtigt give bagslag og fjerne Vestens mulighed for at påvirke Kina.

Der er et alternativ til en ny finansiel nedsmeltning og grøn fascisme: LaRouches fire love, som Kinas Bælte- og Vej-politik er i harmoni med. Rumprogrammer og fusionsenergi er fremtiden.
Mette Frederiksen taler grønt i FN og ved C40, men laver finanslov der prioriterer penge til (små) forbedringer i velfærden. Hvor skal pengene til grøn omstilling komme fra? Fra tvangsudskrivninger hos firmaer og private?

Schiller Instituttet afholdte konference i NYC på den internatinale Månedag: Menneskeheden som en galaktisk art – Det nødvendige alternativ til krig.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*