Nu ved I hvad Lyndon LaRouche mente med ’faseskifte’

Den 17. marts (EIRNS) – Reglerne, der syntes at styre samfundet og økonomien i går, fungerer ikke længere i dag. Og dagens regler vil være dysfunktionelle i morgen – om ikke før.

Planeten gennemlever en periode der er så svimlende, at den gør de fleste mennesker mentalt rundtossede. Den amerikanske statsmand Lyndon LaRouche behandlede gentagne gange dette som et “faseskifte” i den menneskelige udvikling, hvor de love, der syntes at styre en proces, ændrer sig grundlæggende, svarende til hvad der sker, når der indtræffer et fysisk faseskifte. I en artikel offentliggjort den 13. marts 1997 i EIR, med titlen “London in a Phase-Twitch” (London i et ’faseryk’), skrev LaRouche: ”Med ‘faseskifte’ forstår vi en radikal ændring i et systems egenskaber, som når isen smelter, når vand omdannes til damp, damp til plasma, eller da det første jetfly opnåede overlydshastigheder og derover. Hvad der nu sker i verdens finansielle systemer, økonomier og politisk, er lige så fundamentale forandringer som nogen af de tilstandsændringer fysikerne måtte have bemærket.”

Tegnene er overalt. I USA ser vi en ‘Pearl Harbor-refleks’ i forhold til COVID-19-pandemiens fortsatte spredning over hele landet. I Europa, hvor Italien, Spanien og Frankrig er lukket ned (i varierende grad), og andre lande muligvis snart følger efter, åbner EU’s bureaukrati for sluserne for at imødegå de økonomiske virkninger af krisen. Men kun et fuldstændigt paradigmeskifte på verdensplan vil fungere, understregede Helga Zepp-LaRouche igen i går. COVID-19-krisen og nedbruddet af det transatlantiske finanssystem er bare de mest synlige udtryk for en systemisk krise i det gamle paradigme, der er gået ind i dets sidste krampetrækninger. Det underliggende problem er, at det britiske liberale system har plyndret størstedelen af verdens befolkning, især i den såkaldte Tredje Verden, til grænsen af folkemord.  Zepp-LaRouche understregede, at medmindre dette afhjælpes, begyndende med en verdensomspændende mobilisering af sundhedsplejen, står den menneskelige art over for en udryddelseskrise.

Et sådant globalt udviklingsprogram kræver markante forøgelser i grundlæggende fysiske økonomiske parametre (såsom vand, elektricitet og mad), som umuligt kan opnås uden et hurtigt opadgående faseskifte af den teknologiske platform for hele planeten – af nøjagtigt den slags, som Lyndon LaRouche opfordrer til i hans fremsynede ‘Fire Love’, især den fjerde af disse. Og denne påkrævede løsning kan umuligt finansieres uden at sætte City of London og Wall Street under konkursbehandling ved hjælp af en global Glass/Steagall-proces. En spekulativ boble på 1800 billioner $ kan ikke længe sameksistere i det samme univers med en fremgangsrig menneskelig befolkning over hele planeten.

Ingen anden tilgang vil kunne fungere, understregede Zepp-LaRouche. Vores opgave er ikke at fokusere på de små ting og klynge os følelsesmæssigt til dem. Det er snarere at uddanne folk til at forstå tingene sådan som vi gør, og som vi blev uddannet til at gøre det af Lyndon LaRouche. Direktør for Verdenssundhedsorganisationen, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, indfangede på nyttig vis tidsånden ved sin pressekonference den 16. marts: ”Dette er den definerende globale sundhedskrise i vores tid. Dagene, ugerne og månederne fremover vil være en test af vores beslutsomhed, en test af vores tillid til videnskab og en test af solidaritet. Kriser som denne har en tendens til at få det bedste og værste frem i menneskeheden.”

”Jeg er sikker på, at I, ligesom mig, er blevet rørt over videoer fra folk, der bifalder sundhedsarbejdere fra deres balkoner, eller historierne om folk der tilbyder at handle dagligvarer ind for de ældre i deres samfund. ”Denne fantastiske ånd af menneskelig solidaritet må blive endnu mere smitsom end selve virussen. Selvom vi muligvis bliver nødt til at være fysisk adskilt fra hinanden et stykke tid, kan vi mødes på måder, som vi aldrig har gjort før. “Vi er alle i samme båd. Og vi kan kun opnå succes i fællesskab. Så spillereglen er: sammen.”

En førende kinesisk læge, der var involveret i krigen mod COVID-19 i Wuhan, Dr. Wu Dong, forklarede, hvad der motiverede ham til at gå med i kampen: ”Mennesker er dødelige, men det er kærlighed ikke, og jeg elsker min datter, mine patienter, mit land og menneskeheden. Som mennesker er vi alle i samme båd, og vi kommer igennem dette sammen.”