Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Helga Zepp-LaRouche: ’Systemer er menneskeskabte’
—Man kan forandre systemer, når de bryder sammen

Helga Zepp-LaRouche: ’Systemer er menneskeskabte’
—Man kan forandre systemer, når de bryder sammen
image_pdfimage_print

Den 2. april 2020 (EIRNS) — Præsident Donald Trump leverede, d. 31. marts, en meget sober, og sandhedstyngende, rapport til nationen, i det Hvide Hus’ daglige pressebriefing om coronavirusset, hvor han advarede amerikanerne om at må forvente en ekstrem krævende periode i løbet af de næste få uger, som coronapandemien rammer nationen med fuld kraft. Med alvorlig mine bekendtgjorde han, at hvis en dybtgående, national anstrengelse for afbødning finder sted, kan dødsfaldene holdes indenfor 100-240.000, baseret på beregninger fremsat af sundhedseksperter. Hvis dette ikke gøres, kan dødsfaldene stige til millioner. Han udtalte:

”Vores land finder sig selv i midten af en stor national prøvelse… Succes i den kamp vil kræve en massiv anstrengelse af vore fælles styrke, kærlighed og hengivenhed… Det kræver at hver eneste borger opofrer sig. Det kræver at hvert eneste firma opfylder sin patriotiske pligt… Ærlig talt er det et spørgsmål om liv og død… Dette vil blive smertefuldt, to meget, meget smertefulde to uger.”.

Tydeligvis rørt, berettede Præsident Trump igen om scenen, som han havde set, på Elmhurst Hospital i New York City: ”Jeg så til, som læger og sygeplejersker gik ind i et hvis hospital i Elmhurst her til morgen. Jeg kender Elmhurst, Queens, jeg voksede op lige ved siden af det. Jeg kender hospitalet ganske godt, har set det hele mit liv, i mine unge dage. Og jeg vil sige jer, at se scenerne med trailere derude og hvad de gør med disse trailere, det er kølehuse og ingen kunne tro det… Og jeg så hvordan lægerne og sygeplejerskerne gik ind i det hospital her til morgen. Det er som at se militærfolk gå i kamp, gå i krig. Deres mod er utroligt.”

Selvom Præsident Trump ikke nævnte dette i sin pressebriefing, truer krisen, produceret af den anden virus—casinoøkonomiens virus—med at eskalere eksponentielt over de næste 2-4 uger, med stadig mere og mere desperate tiltag (men fordømte) af redningspakker af centralbanken (Federal Reserve) for at redde verden finansboble. USA’s officielle arbejdsløshed vil stige til mere end 32%, ifølge de seneste skøn, udgivet af centralbankens filial i St. Louis.

Hvad dette betyder, som Helga Zepp-LaRouche understregede i hendes ugentlige strategiske webcast, specielt når man betragter måden, hvorpå COVID-19-pandemien begynder at ramme udviklingssektoren, ”er en krise uden sammenligning, og jeg tror ikke at nogen af os har oplevet nogen lignende i vores levetid…

Der er steder som Jakarta i Indonesien—10 millioner mennesker i en by. Halvdelen af disse mennesker har ingen adgang til rent vand. En lignende situation findes i mange udviklingslande, inklusive Mexico og Peru. Så vi ser virkelig på en verdenskrise uden sidestykke. Faren er at dette vil overvælde sundhedssystemerne; der er ikke mulighed for at producere nok fornødent udstyr. Vinteren, som nu er på trapperne på sydlige halvkugle, vil begunstige virussets udbredelse. Vi vil sikkert se mange millioner mennesker dø. Jeg tænker dette gør det meget klart, at vi akut har brug for et komplet anderledes system. Intet vil være det samme som før.”.

Imens hun gav et overblik over den destruktive krise der konfronterer menneskeheden, huskede hun seerne på, at ”systemer er menneskeskabte”, og kan ændres når de bryder sammen. Hun påpegede det lovende, personlige diplomati, som Præsident Trump har genetableret med Præsident Xi Jinping i Kina og Ruslands Præsident Putin, såvel som de ”utrolige anstrengelser der gøres i USA for at omlægge nogle af industrierne. En luftbro er blevet etableret, med mange fly fra Kina og andre asiatiske lande—alt i alt 50 fly tilsammen. I går ankom de første russiske fly, med medicinsk udstyr, til USA.

”Så der foregår en utrolig mobilisering, men det er også meget klart at dette er en pandemi, og at vi får massearbejdsløshed og død.”.

Helga Zepp-LaRouche opfordrede til omgående handling:

”Jeg mener at vi skal begynde en international massemobilisering, som Schiller Instituttet allerede giver sig af med, for at etablere en ny, økonomisk verdensorden. Vi har efterspurgt dette i meget lang tid, men umiddelbart i denne situation kræver det et topmøde mellem de vigtigste og meste magtfulde lande: Kina, Rusland, Indien og USA. De må etablere et nyt system. Vi har brug for er et fuldstændig nyt system. Alle den liberale økonomis regler, den neo-liberale model, markederne for billig arbejdskraft, udlicitering, alt dette må erstattes; og det skal begynde med en umiddelbar opbygningen af et globalt sundhedsvæsen, hvor et ordentligt sundhedssystem etableres i hvert eneste land. Det må være starten på en industriel revolution for hele verden. Intet mindre end dette kan gøre det. Det betyder, at vi har brug for et nyt Bretton Woods-system, og et nyt kredit-system til at finansiere dette.

”Hvis du er enig med dette,” konkluderede Helga Zepp-LaRouche, ”så hjælp os med denne mobilisering, fordi det som er på spil, er mange millioner menneskers liv, og måske dit eget.”.

[Meddelelsen er forkortet] Se hele meddelelsen

https://www.larouchepac.com/20200402/zepp-larouche-systems-are-manmade-you-can-change-systems-when-one-breaks-down

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*