Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Voldsomt angreb på internationalt samarbejde sker samtidig med et muligt skifte i den globale dagsorden 

Voldsomt angreb på internationalt samarbejde sker samtidig med et muligt skifte i den globale dagsorden 
image_pdfimage_print

Den 22. april (EIRNS) – Bortset fra reel krig, ser vi en optrapning af ekstreme diplomatiske beskyldninger, juridiske kneb, og militære provokationer, der udgør et angreb på internationalt samarbejde, netop når der er allermest brug for et sådant mod pandemien, og mod den underliggende monetaristiske og malthusianske virus. Tag ikke fejl, dette er ikke blot en eller anden vedblivende britisk geopolitik, gennemført af en flok tosser. De farlige fjendtligheder, fokuseret på det afgørende forhold mellem præsidenterne Donald Trump og Xi Jinping, er tilrettelagt for at forpurre det dybgående potentiale ved Schiller Instituttets internationale politiske arrangement denne weekend – og mobiliseringen omkring dette, hvilket er et uundværligt element for at forandre den samlede verdens dagsorden i en positiv retning. 
 
Vores væsentlige rolle er at øge vores egen rækkevidde og rekrutteringsproces. 
 
Kort sagt er der, hvad angår Kinas og USA’s forhold, som blev fejret i New York City i går ved en (virtuel) ankomstceremoni for flere fly med medicinsk udstyr fra Kina, en række parallelle tiltag i gang for at forsøge at smadre den venskabelige dynamik mellem Trump og Xi. Udenrigsminister Mike Pompeo afholdt i dag en pressekonference, hvor han langede ud efter Kinas kommunistiske Parti og Verdenssundhedsorganisationen for at dække over kilden og spredningen af SARS-CoV-2-virusset. I går aftes medvirkede Trumps rådgiver, Peter Navarro, chef for Kontoret for Handels- og Produktionspolitik og koordinator for den Nationale Forsvarslov, på Fox News for heftigt at angribe og anklage Kina for ”fire drab”: for at ”masseproducere” Wuhan-virusset i et laboratorium; for at gemme det i ugevis, bag Verdenssundhedsorganisationens ryg; for at ”støvsuge” antivirus-medikamenter op; og for at sende ”forfalskede” versioner til USA. Han påstod også, at den amerikanske befolkning troede på hans nedrige nonsens. 
 
I går blev Missouri den først stat til at anlægge erstatningssag mod Kina for angivelig dårlig håndtering af virusset. I dag meddelte Mississippi, at de vil gøre det samme. Listen fortsætter, og inkluderer militær konfrontation. USA’s flåde har tre skibe i det Sydkinesiske Hav, i nærheden af et kinesisk overvågningsfartøj. 
 
Alt imens, verdens pandemi og økonomiske sammenbrud kræver overvejelser og handling – ikke løgne og aggression. For eksempel modtog FN’s sikkerhedsråd en briefing fra David Beasley, den administrerende direktør af Verdens Fødevareprogram, angående det øjeblikkelige behov for komplette og pålidelige mængder af basisfødevarer, opdelt til 36 lande, der er fuldstændig afhængige af dette for at overleve. Han advarede om en ”hungersnødspandemi” blandt 265 millioner mennesker. 

Gennemfør dette: Der er eksperter, i de internationale kulisser, til at rådslå om at realisere denne fødevarelivline – fra at sikre landbrugsproduktionen på begge hemisfærer, til transportlogistikken. Det samme må ske for alle grundlæggende områder – industri, energi, vand, transport, brændstof. Dette er den grundlæggende understøtning af de pandemiske nødforanstaltninger, og for det globale sundhedsmæssige sikkerhedssystem, som må oprettes. 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*