Udmønt potentialet for fornuft – ’Verden har brug for 1,5 milliarder nye job’

Den 2. juni (EIRNS) – Verdenssituationen er ude af kontrol på mange fronter – i USA, pandemien, global hungersnød og den spændte strategiske situation. Over vores hoveder hænger Damoklessværdet – det økonomiske system, der er klart til at bryde sammen.

 Hvis alle disse faktorer lægges sammen står det klart, at der er et akut behov for fornuft. Vi har brug for en anden tilgang. Vi har brug for et totalt  paradigmeskifte. Dette er udformet i det nye program, “LaRouche-planen til genåbning af den amerikanske økonomi; Verden har brug for 1,5 milliarder nye, produktive job”.

 Hvad der er tydeligt i De Forenede Stater er, at midt i denne kraftigt voksende folkemængde, der ønsker et nyt, retfærdigt økonomisk system og frihed for misbrug og lidelse, er den britiske efterretningstjenestes hånd og dens imperialistiske kupmagere på færde. Et iøjnefaldende aspekt af dette er den bevidste antændelse af konflikt og vold i en tid med sorg, vrede og potentielt broderskab og forandring. Dette viser sig i form af ”professionelle agitatorer”, der griber ind i forskellige byer under skøre navne – ‘Boogalo Bois’, ‘Antifa’ eller anonymt.

 På nuværende tidspunkt har mere end 40 byer, i 20 stater, natligt udgangsforbud for at afskrække vold, som er forekommet de sidste par nætter i ellers store, fredelige demonstrationer, der fulgte efter mordet den 25. maj på George Floyd i Minneapolis af politibetjent Derek Chauvin, som siden er blevet tiltalt. I dag marcherede tusinder af mennesker i timevis i byer, kyst til kyst, fra Los Angeles, til Chicago til New York City.

 Spørgsmålet, som de lokale borgmestre og lederne af borgerrettighedsbevægelserne rejser, er: Hvem er disse udenforstående grupper, som tilskyndede til og udførte volden? Se til London.

 Hvad der står klart i situationen er, at alt kan gå galt, og føre til kaos og forfærdelige konsekvenser – netop hvad de britiske aktører ønsker. Samtidig fremmer de samme undergravende politiske kræfter et internationalt slutspil for USA, ved at presse på for et forrykt brud med Kina og ensidig økonomisk selvdestruktion.

 Udenrigsminister Mike Pompeo tjener dette formål godt. I en række offentlige begivenheder i de sidste tre dage – søndags-tv, en mandagstale og i dag sammen med præsident Trump med en erklæring om global religionsfrihed, hamrede Pompeo løs med den pointe, at Kina skal besejres, og for det andet antydede han stort set, at Trump vil gøre, hvad Pompeo siger. Pompeo sagde på Fox News søndag, at det ”aggressive” Kinesiske Kommunistparti (CCP) er en kraft for det onde, og ”ser sig selv som havende til hensigt at ødelægge vestlige ideer, vestlige demokratier og vestlige værdier. Det bringer amerikanere i fare”. I går sagde Pompeo i en podcast med American Enterprise Institute, at ”præsident Trump snart vil fremlægge en række skridt, som vi vil tage” imod Kina.

 Helga Zepp-LaRouche, præsident for Schiller Instituttet, identificerede i en briefing til medarbejdere i dag en modgift til krisen: det fremtidsorienterede udgangspunkt for forskning og videnskab i rummet, som det fremgår af rapporten, “The World Needs 1.5 Million New, Productive Jobs” (Verden har brug for 1.5 milliarder nye, produktive job). Søg at få den bredest mulige diskussion af dens ideer.

 Zepp-LaRouche mindede folk om, at Londons ‘The Spectator’ i januar 2017 bragte en forsidehistorie med overskriften om, at Trump skulle sættes fra embedet – ved kup, rigsretssag eller attentat – ellers må han tvinges til at tilpasse sig det britiske imperiums dagsorden. Pompeo, med flere, prøver at gøre netop dette, men han kan stoppes.

 I går gjorde præsident Trump netop en af de ting, som er årsag til at det britiske geopolitiske system har ham i sigtekornet: Han indledte en venlig telefonsamtale med den russiske præsident Vladimir Putin. De drøftede adskillige emner (oliepriser, Trumps idé om G10), men vigtigst af alt var rumfart. Som rapporteret af Kreml: “Den russiske præsident lykønskede Donald Trump med den vellykkede opsendelse den 30. maj af det bemandede rumfartøj Crew Dragon, som bragte amerikanske astronauter til Den internationale Rumstation. En fælles holdning til udvikling af indbyrdes fordelagtigt samarbejde inden for rumfartssektoren blev bekræftet …

 ”Betydningen af at styrke den russisk-amerikanske dialog om strategisk stabilitet og tillidsskabende foranstaltninger i den militære sektor blev noteret. Præsidenterne blev enige om at fortsætte kontakten på forskellige niveauer. Samtalen var konstruktiv, forretningsmæssig og væsentlig”.