Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

NATO gør krav på Ukraine

NATO gør krav på Ukraine
image_pdfimage_print

27. feb. 2014 – I dag demonstrerede NATO’s forsvarsministre for øjnene af hele verden Bertrand Russels princip om, at sne faktisk er sort, ved at erklære, at »Et suverænt, uafhængigt og stabilt Ukraine, som er fast forpligtet over for demokrati og regering ved lov, er altafgørende for den euro-atlantiske sikkerhed«, under deres todages møde, som sluttede i Bruxelles i dag.

Ifølge NATO’s synspunkt må det nazistiske regime, som netop har overtaget magten i Kiev, således være »demokratisk«; ellers ville de ikke udstede erklæringer, som støttede det, samt advare Rusland imod at foretage sig noget imod Ukraine, som de gjorde i dag. Ikke alene aflagde forsvarsministrene løfte om at forsvare Ukraines territoriale integritet, men det nye regime deltog i NATO-mødet. »Det var mig en glæde at byde Ukraines deltagelse i ministermødet velkommen«, sagde den amerikanske forsvarsminister Chuck Hagel under en pressekonference ved afslutningen af dagens møde. »Og i dag har jeg bekræftet USA’s stærke støtte til Ukraines territoriale integritet og suverænitet.« Og Hagel efterlod ingen tvivl om, at erklæringen var møntet direkte på Rusland. »Det er derfor, jeg nøje holder øje med Ruslands militærøvelser langs den ukrainske grænse.«

»Krigens tåge« (eng.: The Fogh of War)

»Ukraine er en nærtstående og mangeårig partner til NATO. Og NATO er en seriøs ven til Ukraine«, tilføjede NATO’s generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen. »Vi er parate til fortsat at assistere Ukraine i dets demokratiske reformer.« De øvelser, som Hagel refererede til, er snap-øvelser, som Putin gav ordre til i går, og som omfatter de vestlige og centrale militære distrikter, som også omfatter de baltiske og nordlige flåder, så vel som tropper i flyvevåbnet og antiluftskyts-tropper. »Den øverste kommandochef har et program for at afprøve troppernes evne til at håndtere krisesituationer, som udgør en trussel mod landets militære sikkerhed, så vel som terrorrelaterede, sundhedsmæssige, epidemiologiske og menneskeskabte nødsituationer«, sagde forsvarsminister Sergei Shoigu på et møde i forsvarsministeriet i går, rapporterede Itar-Tass. Shoigu sagde, at øvelsen ikke specielt havde noget med krisen i Ukraine at gøre. »Vi relaterer ikke disse ting på nogen måde«, sagde han. »Øvelsen vil også finde sted på Ruslands grænser til andre lande, og Ukraine kunne være iblandt dem.« I alt 110.000 tropper deltager i øvelsen. »Halvfems flyvemaskiner, over 110 helikoptere, op imod 880 tanks, over 1.200 stykker militært isenkram og så mange som 80 skibe og marinefartøjer vil være involveret«, sagde ministeren. Sortehavsflåden fra sin base i Sevastopol synes ikke at være involveret, men det afholdt ikke Ukraines præsidentskabs-raner Tuchynov fra at advare om, at enhver bevægelse af Ruslands personel i Sortehavsflåden i Krim vil blive fortolket som en militær aggression imod Ukraine. Russerne tager imidlertid forholdsregler til sikring af deres militære installationer i Krim. »Vi overvåger nøje, hvad der sker i Krim, hvad der sker omkring Sortehavsflåden«, sagde Shoigu iflg. RIA Novosti. »Vi tager forholdsregler til at garantere Sortehavsflådens faciliteters, infrastrukturs og arsenalers sikkerhed.«

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*