Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Ledere af Ukraines Progressive Socialistparti Natalia Vitrenko
og Vladimir Marchenko til præsident Petro Poroshenko:
Garanter retten til liv eller træd tilbage!

Ledere af Ukraines Progressive Socialistparti Natalia Vitrenko
og Vladimir Marchenko til præsident Petro Poroshenko:
Garanter retten til liv eller træd tilbage!
image_pdfimage_print

16. 2015 – Følgende erklæring blev udstedt den 16. april 2015 af dr. Natalia Vitrenko og Vladimir Marchenko, tidligere medlemmer af parlamentet og ledere af Ukraines Progressive Socialistparti:

»Europæisk demokrati og europæiske værdier, der blev lovet af Euromaidan, er i realiteten blevet glemt og nedtrampet.

Den sande kerne hos dem, der i øjeblikket sidder ved magten i Ukraine, er nazisme, den fysiske eliminering af dissidenter, politisk undertrykkelse, terror inden for informationsområdet, ødelæggelse af nationaløkonomien og socialt folkemord.

Vi er politikere med tilstrækkelig erfaring, inklusive som ukrainske parlamentarikere, til, at vi kan foretage en evaluering af det aktuelle regime. Vi gør dette med beklagelse, men kendsgerningerne tvinger os til at forsvare retfærdighed.

Vi appellerer derfor til Dem: Indstil støtten til neo-nazisme, både inden for politik og som ideologi; hold op med at skabe helte af Hitlers medskyldige fra Organisationen af Ukrainske Nationalister og Ukraines Oprørshær (OUN-UPA), både som en politisk bevægelse og for den måde, hvorpå den udførte kampen for »Ukraines uafhængighed«.

I massemedierne, inkl. jeres Kanal 5, er alle afvigende synspunkter overhovedet i mere end et år blevet klassificeret som tilskyndelse til separatister, krænkelse af Ukraines territoriale integritet og underminering af den nationale sikkerhed. Politiske og offentlige personer, videnskabsmænd og lærere, journalister og forfattere, og selv almindelige ukrainske borgere, der har været, og fortsat er, fortalere for at bevare landets integritet, men som forestiller sig dets beskyttelse baseret på andre principper om national- og udenrigspolitik, end De, det parlamentariske flertal og regeringen dannet ved dette flertal, gør, stemples omgående som fjender af folket, ukrainofober og agenter for Putin. Der udfærdiges lister over »separatist- og terroristmedsammensvorne«, og de spredes så via Internettet.

Ukraines Sikkerhedstjeneste og Ministeriet for Interne Anliggender spreder falskheder om folk, der ikke passer dem, indleder kriminelle sagsanlæg imod dem, fængsler dem og driver dem til selvmord. Blandt disse er, uden for enhver tvivl, V. Semenyuk-Samsonenko, M. Chechetov, S. Melnik, A. Peklushenko, A. Bondarchuk, S. Dolgov, A. Mayecsky, D. Denisov, samt andre. Magthaverne har ligeledes rettet deres undertrykkende miskrediterings- og forfølgelsesmaskine imod N. Vitrenko og P. Symonenko.

I to på hinanden følgende dage er Ukraine blevet rystet af mordene på myndighedernes politiske modstandere: parlamentsmedlem i Ukraine Oleg Kalashnikov og forfatter og journalist Oles Buzyna. Disse mord var brutale, provokerende og hævet over enhver tvivl politisk motiverede.

Vi mener, at rædslerne, der opleves af den ukrainske befolkning, er knyttet til neonazistiske parters og bevægelsers aktivitet, samt støtten til disse aktiviteter fra magthaverne (både i medierne og i tjenester, der håndhæver loven).

Ukraines love: »Om den evige ihukommelse af sejren over nazismen under Anden Verdenskrig, 1939-1945«, »Om fordømmelsen af kommunistiske og nationalsocialistiske (nazistiske) totalitære regimer i Ukraine og forbud mod propaganda for deres symboler« og »Om den legale status og æresbevisning af mindet om kæmperne for Ukraines uafhængighed i det 20. århundrede«, vedtaget 9. april 2015, anerkendte USSR’s og det Ukrainske SSR’s regimer som kriminelle, alt imens det samtidigt glorificerede Hitlers medskyldige fra OUN-UPA som deltagere i den ukrainske befrielsesbevægelse og glorificerede således deres former og metoder til bekæmpelse af deres politiske modstandere. Disse former og metoder til kamp, og tilfældene med de millioner af uskyldige civile – kvinder, børn og gamle mænd – som var deres ofre, blev efterforsket ved Den internationale militærdomstol i Nürnberg. Hele verden gøs over den sandhed, der her blev afsløret. Grusomheder begået af medlemmer af OUN-UPA blev ligeledes afsløret under tusinder af retssager i Ukraine efter afslutningen af den Store Patriotiske Krig. Disse forbrydelser blev vurderet til at være så monstrøse, at de selv under ny undersøgelse af sagerne efter 1991 blev bedømt til at være uegnede til processer for oprejsning (rehabilitering).

Vi har allerede sendt vore åbne breve til Dem med krav om, at De ikke underskriver de føromtalte love, eftersom De ved at gøre dette ville splitte Ukraine og udløse en mekanisme med den fysiske tilintetgørelse af millioner af ukrainere for neonazistiske banders hånd, som er bevæbnet til tænderne. Lige som deres forgængere vil de dække over alle sådanne rædsler i kampen for et uafhængigt Ukraines navn. Og de vil anse mordet på forfatteren og journalisten Oles Buzyna for at være en »stor dåd«, ligesom mordet på den fremragende, antifascistiske forfatter Yaroslav Halan i Lviv, den 24. okt. 1949.

Petro Alexeyevich, luk op for Ukraines Forfatning og den Europæiske Konvention for Menneskerettigheder og Fundamentale Friheder, og læs om Deres forpligtelser over for Ukraines borgere, af hvilke den vigtigste er forpligtelsen til at garantere retten til liv, tryghed og ukrænkelighed for hver eneste person i Ukraine. Sikkerhedstjenesten og tjenesterne under Ministeriet for Interne Anliggender, som er underlagt Deres myndighed, er forpligtet til at sikre disse garantier, snarere end at udføre politisk undertrykkelse.

Vi kræver, at De personligt opfylder Deres forfatningsmæssige forpligtelse, eller træder tilbage fra den politiske scene!«

 

Pro-russiske personer myrdet i Ukraine

16. apr. 2015 – Under det fire timer lange russiske program, Direkte Linje, hvor man kan ringe ind, refererede præsident Vladimir Putin til skuddrabet af den antifascistiske, ukrainske journalist Oles Buzyna den 16. april som et politisk mord og erklærede, at det ikke var det første, samt bemærkede, at »Ukraine oplever en hel stribe af sådanne mord«.

Putin tilføjede: »I Ukraine, der har prætentioner om at være en demokratisk stat og aspirerer til at tilslutte sig et demokratisk Europa, foregår der intet af denne art. Hvor er disse menneskers drabsmænd? De eksisterer ganske enkelt ikke. Ingen har udført forbrydelserne, og ingen har beordret dem. Og i Europa og Nordamerika foretrækker folk ikke at bemærke dem.«

Buzyna blev myrdet i morges, da han forlod sit hjem. I går blev parlamentsmedlem Oleg Kalashnikov skudt og dræbt; han var en forhenværende nær medarbejder til præsident Viktor Janukovitj, før denne blev afsat i det nazistisk ledede Maidan-kup.

Disse drab understreger Lyndon LaRouches advarsel om, at dr. Natalia Vitrenko, tidligere parlamentsmedlem, står over for en risiko for at blive myrdet pga. sin højlydte opposition til det nazistiske kup.

Begge mordofrene var involveret i anti-Maidan-bevægelsen, der var modstander af kuppet imod Janukovitj i februar måned sidste år. Ifølge ukrainske medier blev endnu en anti-fascistisk journalist, Serhiy Sukhobok, skudt. Desuden er flere Janukovitj-allierede døde under mistænkelige omstændigheder i de seneste tre måneder, iflg. nyhedsrapporter.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*