Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Putin: Vi må spørge os selv, hvorfor neofascisme atter er på fremmarch

Putin: Vi må spørge os selv, hvorfor neofascisme atter er på fremmarch
image_pdfimage_print

24. apr. 2015 – I sine slutbemærkninger ved fredagens mindeceremoni i Jerevan for ofrene for det armenske folkemord i 1915 adresserede den russiske præsident Vladimir Putin det store spørgsmål, verden i dag må besvare: Vil massemord atter få lov at gå grassat, eller må nationer lære »godhed og harmoni«? Med Putins ord:

»Ruslands faste beslutning er fortsat den samme, som den altid har været, nemlig, at der ikke er, og ikke kan være, nogen retfærdiggørelse for massemord på noget folkeslag …«

»Det internationale samfund må gøre alt, det kan, for at sikre, at disse tragiske begivenheder aldrig mere forekommer, så alle folkeslag kan leve i fred og harmoni og ikke skal kende til de rædsler, der fremkommer af religiøst fjendskab, aggressiv nationalisme og xenofobi.«

»Ulykkeligvis ser vi, at neofascisme atter rejser sit hoved i mange dele af verden, radikale nationalister søger magt, og antisemitisme er i fremgang. Vi ser også tegn på russofobi. Vi må stille os selv det spørgsmål, hvorfor dette sker, og hvad årsagen er? I alle vore handlinger i afgørende vigtige dele af verden må vi først tænke på, hvad det næste, der vil ske, er, vi må tænke over konsekvenserne.«

»Samtidig med, at vi mindes fortidens tragiske hændelser, må vi også se frem mod fremtiden med optimisme, tro på idealerne om venskab, godt naboskab og solidaritet, lære godhed og harmoni og lære at respektere hinanden og hinandens interesser. Dette er den eneste måde, hvorpå vi kan gøre verden til et bedre, mere stabilt og trygt sted.«

Foto: Den russiske præsident Vladimir Putin indskriver sig i gæstebogen i Tsitsernakaberd-musæet i Jerevan for det armenske folkemord i 1915  

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*