Ukrainsk parlamentsmedlem myrdet;
Natalia Vitrenko beskriver trusler mod hende,
samt neonazistisk lovgivning

Ukrainsk parlamentsmedlem myrdet;
Natalia Vitrenko beskriver trusler mod hende,
samt neonazistisk lovgivning
image_pdfimage_print

14. apr. 2015 – I en erklæring, som LaRouchePAC udstedte den 14. april, krævede Lyndon LaRouche, at det amerikanske Udenrigsministeriums top-neokonservative Victoria Nuland personligt drages til ansvar, hvis den ukrainske partileder dr. Natalia Vitrenko, der bliver truet af de nazister, Nuland bragte til magten i Ukraine, led nogen overlast.

Den 15. april blev Oleh Kalashnikov, et ukrainsk parlamentsmedlem og medlem af tidligere præsident Janukovitj’ Regionsparti, myrdet nær sit hjem i Kiev. »En af hans slægtninge sagde til de lokale medier, at Kalashnikov for nylig var blevet truet med fysisk overlast pga. sine politiske synspunkter«, iflg. Sputnik News.

Et interview med lederen af Ukraines Progessive Socialistparti (PSPU), dr. Natalia Vitrenko, var inkluderet i et indslag på Russisk TV Channel One 12. april, der omhandlede vedtagelsen af drastiske love imod ytringsfriheden i Ukraine. Vitrenko beskrev, hvordan det i øjeblikket er umuligt for hende, et tidligere parlamentsmedlem og en tidligere præsidentkandidat, at organisere politisk i sit land: »Jeg kan ikke være i kontakt med befolkningen. Jeg får aldrig lov til at optræde på ukrainske fjernsynskanaler. Jeg kan ikke afholde offentlige møder, fordi de omgående bliver overtaget af bøller, der kommer med kæppe, kæder og sten, og lemlæster folk, der deltager i mødet.«

Vitrenko gennemgik sine angreb på de nazistiske love, vedtaget i Rada’en den 9. april, som hun offentliggjorde i en pressemeddelelse i sidste uge, hvor hun krævede, at præsident Poroshenko ikke underskrev dem.

Midt i den fornyede beskydning omkring Donetsk var der i den forgangne, ortodokse Påskeweekend natlige angreb, hvor statuer af skikkelser fra Sovjetæraen blev revet ned i byen Kharkov. Lederen af Sektor Højre, Dmytro Jarosh, der nu er regeringsmedlem i Forsvarsministeriet, udlagde billeder på sin Facebook af granater, udsmykket som Påskeæg, med en tekst, der bad om guddommelig hjælp til at vinde »sejr i den Hellige Krig med de russiske terrorist-bander«.

Under Rada’ens samling, hvor lovene blev vedtaget med minimal diskussion, blev der afgivet erklæring til fordel for lovenes vedtagelse af Yuri Shukhevych, søn af Roman Shukhevych, en kommandør i det tyske Abwehrs Bataljon Nachtigall, og i 1943 en hovedperson i UPA’s Volhynia-masakrer på polakker, der boede i det vestlige Ukraine. Mangeårig leder af UNA-UNSO, der blev et element i Sektor Højre, er Shukhevych den yngre nu parlamentsmedlem fra Oleg Lyashkos Radikale Parti.

I den russiske Channel One-udsendelse sagde lederen af Kommunistpartiet, Petro Symonenko, der selv var blevet forhørt af SBU i 11 timer i sidste uge, til en interviewer: »Der hersker nu et diktatur i landet – med én overbevisning og én ideologi; et diktatur fra deres side, der kom til magten gennem Maidan, og som udelukker enhver flerhed af anskuelser.« Rapporten satte også fokus på sagen om lederen af det ukrainske Arbejderparti, Alexander Bondarchuk, der i øjeblikket står anklaget og kan se frem til fem års fængsel for »at krænke Ukraines territoriale integritet« gennem artikler, han publicerede sidste august i den avis, han er redaktør for.

 

Natalia Vitrenko sender åbent brev til højtstående ukrainsk embedsmand om trusler på hendes liv

15. apr. 2015 – Dr. Natalia Vitrenko, leder af Ukraines Progressive Socialistparti (PSPU) og tidligere parlamentsmedlem (1994-2002) og præsidentkandidat (1999, 2004), udstedte i går følgende åbne brev til Ukraines statsanklager Victor Shokin:

»Kære Victor Nikolajevitj,

Jeg tvinges til at anmode om, at De forsvarer mine rettigheder og friheder, inklusive retten til liv og min persons ukrænkelighed mht. uretmæssig indtrængen, der er organiseret af Ukrainsk Sikkerhedstjeneste (SBU).

Som De meget vel ved, blev SBU anmeldt til Det Forenede Statsregister for kriminel krænkelse af del 2, artikel 15 og del 2, artikel 110 af Ukraines Kriminallov, imod Hele Ukraines Offentlige Kvindeorganisation, Dar Zhizni (Livets Gave), som jeg er leder af. Siden maj 2014 har SBU’s Undersøgelsesdirektorat indledt en undersøgelse med henblik på at rejse anklage, under kriminalretslig sag nr. 22014000000000152.

For et år siden cirkulerede SBU, i overtrædelse af formodningen om min uskyld, der garanteres af artikel 62 i Ukraines Forfatning, artikel 6 i Den europæiske konvention for Menneskerettigheder og Fundamentale Friheder, artikel 14 i Den internationale Overenskomst om Borgerrettigheder og Politiske Rettigheder, artikel 2 i Ukraines Kriminallov, og artikel 17 i Ukraines Kriminalprocedurelov, en falsk rapport om, at jeg angiveligt finansierede terrorister og separatister gennem Dar Zhizni-organisationen.

Det absurde i denne falske rapport er, at hverken jeg eller den offentlige kvindeorganisation Dar Zhizni nogensinde har haft, eller kunne have haft, sådanne planer. Desuden blev Dar Zhiznis konto indefrosset allerede den 29. april 2014, fra hvilken dato det har været umuligt at hæve så meget som en enkelt kopek fra denne konti til brug for ikke alene aktiviteter til forsvar for menneskerettigheder, men også til gennemførelse af operationer, der er påbudt under organisationens charter.

Jeg blev to gange tilsagt til forhør i SBU, under hvilke jeg besvarede alle spørgsmål fra forhørslederen detaljeret og gav ham den overenskomst, ifølge hvilken vores organisations menneskerettighedsoperationer skal udføres. Mine forklaringer og indholdet i dette dokument tilbageviste fuldstændigt den falske rapport, der var fabrikeret af SBU og distribueret gennem massemedierne.

Under appelrettens høring om, hvorvidt indefrysningen af kontoen var legitim, fremlagde hverken undersøgelseslederen eller anklageren noget som helst bevis for de anklager, der offentlig blev rettet imod vores organisation. Alt blev bygget op omkring en plan, der er forbudt i ukrainsk, europæisk og international lov – nemlig, anklager baseret på formodninger, gætterier og fabrikationer.

Jeg er derfor af den overbevisning, og dette erklærer jeg offentligt over for Dem, at SBU lancerede en politisk bagvaskelseskampagne imod mig og forsøger at skabe et billede af mig som en kriminel person og en fjende af folket, i den offentlige mening. Jeg er blevet frataget mine rettigheder selv mht. at fremkomme med en offentlig tilbagevisning.

Vores organisations konto er fortsat indefrosset, men for en uge siden fremkom der en ny bølge i medierne for at miskrediterer mig på baggrund af de gamle, falske rapporter. Der var artikler i medierne, især på websiderne www.glavcom.ua , www.ukr.net, og www.24tv.ua, der sagde, at den russiske udenrigsminister, Sergei Lavrov, angiveligt skulle have tildelt mig 8 million rubler til at finansiere separatister og terrorister. Artiklerne refererede til information fra SBU.

Jeg har aldrig mødt Lavrov, aldrig lavet nogen planer med ham og har ikke modtaget nogen penge fra ham. Til noget som helst formål. Og ganske bestemt ikke til krænkelse af Ukraines territoriale integritet eller finansiering af terrorister og separatister. Intet steds i medierne får jeg lov til at erklære disse sandheder offentligt og således tilbagevise SBU’s falske rapport.

Ud fra dette drager jeg den konklusion, at SBU, der ledes af V. Nalyvaychenko, fortsætter med at opbygge mit image som en kriminel person og en fjende af folket, med det formål at fremprovokere handlinger, der truer mit liv – for at organisere min fysiske eliminering.

Jeg mener, at SBU’s handlinger forhindrer mine politiske og offentlige aktiviteter, underminerer min autoritet og mit professionelle ry, udfører politisk bagvaskelse og krænker mine rettigheder og friheder, der garanteres af Ukraines Forfatning og normerne og principperne i international lov.

Jeg beder Dem om at bruge Deres autoritet under artikel 3 i Ukraines Forfatning til at undersøge de problemer, jeg her har identificeret, og forsvare mine rettigheder og friheder, inklusive retten til liv og min persons ukrænkelighed.«

Foto: Dr. Natalia Vitrenko 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*