Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Den russiske krigsindsats i Syrien – Opdatering

Den russiske krigsindsats i Syrien – Opdatering
image_pdfimage_print

16. oktober 2015 – Russiske kampfly har ødelagt i alt 456 ISIS-mål i Syrien, siden de påbegyndte deres bombninger den 30. september, sagde oberst-general Andrei Kartapolov, chef for den Russiske Generalstabs Direktorat for Hovedoperationer til reportere ved det Russiske Forsvarsministerium her til morgen under en konfronterende briefing, der understregede, hvordan Rusland har ændret situationen i Syrien. Ifølge Sputnik News rapporterede Kartalov, at russiske kampfly, med base i lufthavnen uden for Latakia, i løbet af den seneste weekend har fløjet 394 sortier og ødelagt 46 kommando- og kommunikationsposter, 6 fabrikker for sprængstoffer, 22 varehuse og brændstofdepoter, samt 272 militante stillinger, bastioner og feltlejre.

»De fleste bevæbnede formationer er demoraliseret. Der er voksende utilfredshed med feltkommandørerne, og der er bevis for ulydighed. Desertering er blevet udbredt«, sagde Kartalov. Han rapporterede ligeledes, at, iflg. efterretningskilder, krydser omkring 100 ISIS-kæmpere grænsen til Tyrkiet hver dag, idet de flygter fra kampzonen.

»Jeg vil gerne endnu engang påpege, at vore fly udfører luftangreb imod de militantes infrastruktur baseret på data, der kommer fra flere efterretningskilder, såvel som efterretninger, vi får fra informationscentret i Bagdad«, sagde Kartapolov som svar på påstande om, at Rusland skulle bombe andre mål end ISIS. »Vi bomber kun mål, der er besat af internationalt anerkendte terrorgrupper. Vore krigsfly opererer ikke i de sydlige dele af Syrien, hvor, iflg. vore efterretninger, enheder fra den Frie Syriske Hær opererer«, sagde Kartalov.

Kartalov understregede også, at Rusland gentagne gange har bedt om efterretninger om ISIS-stillinger fra den amerikansk ledede koalition, men ikke har modtaget noget svar.

»Da vi ikke modtog koordinater for ISIL-styrkerne, bad vi vore partnere om at give os data om regioner, der er besat af den moderate opposition. Desværre gav vore partnere os ikke et svar på nogle af vore forespørgsler«, sagde Kartalov. »Så vi skabte et omfattende kort over områder, der er kontrolleret af ISIL, baseret på vore efterretninger og på information fra centret i Bagdad«, fortsatte han.

Ifølge det Russiske Forsvarsministerium har russiske fly fløjet 669 sortier siden 30. sept. I den samme tidsramme har den amerikansk ledede koalition fløjet i alt 77 luftangreb, hvilket ekstrapoleres til 285 sortier, en beregning, der er baseret på den amerikanske centralkommandos egen rapport om, at kun 27 procent af angrebssortier i krigen mod ISIS resulterer i faktisk frigivelse af våben.

På jorden lyder rapporterne, at den syriske hær, med russisk luftstøtte, bevæger sig fremad. Russiske sortier er stilnet af i løbet af de seneste dage, fordi »frontlinjen med ISIL’s terrorgrupper (grupper fra Islamisk Stat) er under forandring som følge af aktive offensiver fra de syriske bevæbnede styrker«, sagde Forsvarsministeriet i en erklæring her til morgen. »Militanterne er på tilbagetog og forsøger at etablere nye stillinger og ændre det logistiske system, der leverer ammunition, våben og materialer til dem«, sagde ministeriet. Syrisk fjernsyn, der citerede en militær kilde, sagde, at hæren havde indledt en operation i den nordlige og nordvestlige del af provinsen Homs »med det formål at genoprette tryghed og stabilitet i landsbyerne og byerne i området«. Kampene, rapporterer AFP, synes at have til hensigt at sikre hovedvejen, der fører fra Homs til den tilstødende provins Hamas hovedby, Hama city.

»Regimet er i realiteten i færd med at gøre sine styrker parat i hele Homs’ nordlige landdistrikt … Det, vi frygter, er, at de vil følge samme strategi, som de havde i Hama-landdistriktet. De angreb faktisk kæmperne på alle fronter samtidig«, sagde lokal medieaktivist Hassan Abou Nouh til Reuters.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*