Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Den russiske præsident Putin diskuterer planlægning
og mål for Syrien-kampagnen på Rossiya-Tv

Den russiske præsident Putin diskuterer planlægning
og mål for Syrien-kampagnen på Rossiya-Tv
image_pdfimage_print

11. oktober 2015 – Den russiske præsident Vladimir Putin sagde i et interview søndag til Rossiya 1 Tv, at Rusland ikke har planer om at lancere en landoffensiv i Syrien (»uanset, hvad der sker, så gør vi ikke dette«), og at Ruslands formål er »at stabilisere dette lands legitime myndighed og skabe betingelser for at søge et politisk kompromis«.

Putin understregede også, at der forud for de syriske luftangreb blev foretaget grundige overvågninger med satellit og fly; »derfor er alt det, der sker i luften og på jorden, ikke resultat af en spontan handling, men virkeliggørelsen af planer, der er lagt forudgående.«

Tv-journalist Vladimir Solovyov spurgte Putin om angrebet med krydsermissiler fra det Kaspiske Hav og kommenterede, at amerikansk efterretning var ophørt med at virke fra dette tidspunkt at regne, til hvilket den russiske præsident svarede:

»Lad os nu ikke kaste med sten. Amerikansk efterretning er en af de mest magtfulde i verden, og dog ved den ikke alt – og bør ikke vide alt, for den sags skyld.« Med hensyn til krydsermissilerne, så »har disse missiler ikke været i brug ret længe – fra 2012. Deres rækkevidde er 1.500 kilometer, og de repræsenterer moderne, højteknologiske højpræcisionsvåben.«

Putin understregede også, at Rusland ikke har nogen imperieambitioner: »Vi har hverken brug for fremmede territorier eller naturlige ressourcer. Vi har alt i overflod. Vi er et selvforsynende land … vi må imidlertid forsvare vores uafhængighed og suverænitet. Det har vi gjort før, og det vil vi gøre i fremtiden.«

Han udtrykte ligeledes sin stærke fordømmelse af den dobbelte terrorbombning i Tyrkiet og kaldte det et »åbenlyst« forsøg på at destabilisere Tyrkiet, og han tilbød Ruslands hjælp til at bekæmpe terrorismen. »Det er nødvendigt at forene indsatsen imod denne ondskab. Det, der skete i Tyrkiet … er helt bestemt et skamløst terrorangreb, en terroristforbrydelse med snesevis af ofre.«

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*