Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

USA: Obama vil ikke modtage en russisk militærdelegation om koordinering

USA: Obama vil ikke modtage en russisk militærdelegation om koordinering
image_pdfimage_print

Washington har nægtet at modtage en russisk militærdelegation i USA om militær koordinering, eller at sende en delegation til Rusland, siger russiske udenrigsminister Lavrov til Duma

13. oktober 2015 – Washington har nægtet at modtage en foreslået, russisk militærdelegation, ledet af premierminister Dmitri Medvedev, for at drøfte koordineret handling i kampen mod terrorisme i Syrien, rapporterede RT i går.

Udenrigsminister Lavrov sagde til den russiske Duma i går: »Vi har foreslået amerikanerne det, som præsident Vladimir Putin informerede offentligheden om i går, nemlig, at sende en delegation af militære eksperter til Moskva for at aftale en serie af fælles skridt, [og] bagefter vil vi være rede til at sende en delegation på højt niveau, ledet af premierminister Medvedev, til Washington.«

RT rapporterede: »I dag har vi fået at vide, at de [amerikanerne] ikke vil være i stand til at sende en delegation til Moskva. Samtidig kan de ikke modtage vores delegation i Washington«, tilføjede han.

Lavrov rapporterede, at Moskva »inviterede vore andre partnere til at deltage i Bagdad-informationscentrets aktiviteter, så alle kan se det fulde billede; så alle kigger på det samme blad, og for at undgå misforståelser; besvarelsen var ikke konstruktiv. De sagde, ’Hvorfor i Irak? Det er ikke sikkert der.’ Vi forklarede, at, iflg. vores vurdering kan Bagdad Center operere under meget favorable betingelser. Men hvis der foreligger et ønske om at koordinere handlinger et andet sted, så er vi parat til dette«, sagde Lavrov.

»Aftalen om de militær-tekniske forholdsregler for at undgå hændelser i luften, som i praksis er udført, vil være operative fra i dag, håber jeg. I dag vil de sidste detaljer blive udført for at koordinere alle aftalens punkter«, sagde Lavrov til statsdumaen.

»Og så er vi parat til at sætte os og drøfte tingene, med alle kortene på hånden: hvor DE mener, terroristerne er, hvor VI mener, de kunne være … Jeg er sikker på, at hvis vi arbejder ærligt, så vil disse evalueringer være sammenfaldende. [fremhævelse original] Vi bør alle begynde med at lægge vore kort frem, både i direkte og indirekte betydning«, understregede ministeren … »Jeg kan ikke se nogen grund til, at vi ikke skulle sætte os og drøfte [disse] ting. Måske mener Vesten, at Islamisk Stat og Assad simpelt hen skal reducere hinanden«, sagde han. »Men jeg vil helst ikke tro, at vore vestlige kolleger ledes af en sådan ’forenklet’ logik.«

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*