Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Efterretningskilde til EIR: Største nederlag for anti-russisk politik

Efterretningskilde til EIR: Største nederlag for anti-russisk politik
image_pdfimage_print

18. november 2015 – En europæisk efterretningskilde sagde til Executive Intelligence Review (EIR), at de indtrufne begivenheder mht. Syrien og ISIS vil udvikle sig til det totale nederlag for den anti-russiske politik, der har været ført siden Ukraine-krisen. Han sagde, at Rusland vil komme ud af det »duftende af roser« og tilføjede sarkastisk: »Endnu engang er en vestlig politik kollapset«, sådan, som man kunne have forventet, den ville. Han sagde, at udviklingen forhåbentlig ville føre til, at sanktionerne og den politik, som EU og NATO har forfulgt, bliver omstødt.

Med hensyn til situationen i Paris sagde han, at ISIS agerer aggressivt i et forsøg på at fremmedgøre det muslimske samfund. I selve regionen ser han, at der lægges pres på Tyrkiet for at sikre grænsen til den ISIS-besatte del af Syrien, hvilket kunne omfatte at sende tropper ind i Syrien langs grænsen. Han bemærkede, at de irakiske, allierede shi’a- og sunni-militser, med iransk støtte, har udviklet tilstrækkelig kompetence til at gøre et udfald for at generobre Mosul i det olierige, nordlige Irak. De irakiske kurderes generobring af Sinja i Irak tidligere på måneden kunne være et forspil til et udfald mod Raqqa i Syrien, hvilket alt sammen ville bryde ISIS’ kontrol over regionen.

Med hensyn til saudierne og Emiraterne lægges der pres på dem for at komme til fornuft og eliminere deres støtte til ISIS, samt trække sig ud af deres angreb på Yemen. Foreløbig er de ikke rede til at komme til fornuft.

 

Foto: Frankrig og Rusland bombede Raqqa, en ISIS-bastion, efter angrebene i Paris.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*