Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Fransk kilde: Forandringer er undervejs – Nye angreb forventes

Fransk kilde: Forandringer er undervejs – Nye angreb forventes
image_pdfimage_print

21. november 2015(Nouvelle Solidarité) – En fransk og mellemøstlig kilde, der har gode forbindelser, sagde i dag til EIR’s kontor i Paris, at han er bange for, at tingene kunne, og også vil, blive værre i Europa pga. karakteren af terrorist-monstret, der er blevet skabt. Med andre ord, så vil der komme flere angreb.

Han sagde, at Hollandes beslutning om at arbejde med Rusland er det bedste initiativ, han kunne have taget. »Forandring« er ved at finde sted i fransk udenrigspolitik, og en del af de mere positive effekter efter angrebene er de mere og mere vedvarende rygter om, at den franske udenrigsminister Fabius er på vej ud af Quai d’Orsay. Han kunne blive erstattet af Elisabeth Guigou, en tidligere Mitterandist, der på det seneste har gennemgået en interessant udvikling, hvor hun har nærmet sig tidl. premierminister Raffarin og er venligtsindet over for Kina og Rusland.

Desuden er Guigou forbundet med interesser med handelsforbindelser og økonomiske forbindelser til Marokko og Middelhavsområdet gennem Institut Prospective Economique Monde Mediterranée, som hendes ægtemand Jean-Louis, et medlem af tidl. premierminister Michel Rocards regering, er chef for.

For at fuldstændiggøre det aktuelle billede af den igangværende »forandring«, der diskuteredes med denne kilde, har en delegation af højtplacerede Houthis-personer fra Yemen været i Paris nu, og den blev for allerførste gang modtaget af Udenrigsministeriet. »Forandring« pga. denne regering i Paris’ hidtidige totale alliance med Saudi Arabien.

Med hensyn til de eventuelle fremtidige angreb bør man bemærke, at muligheden for et kemisk angreb seriøst er blevet nævnt af premierministeren. Nogle mennesker har anklaget ham for at føre skræmmekampagne af politiske grunde. Men i dag rapporterer Le Parisien, at »Daesh [ISIS] ved, hvordan man fremstiller sennepsgas«. Informationen, som premierministeren kom med, kommer fra franske efterretningskilder. ISIL’s anvendelse af sennepsgas har været bekræftet siden sidste sommer. Den blev brugt den 21. august i kamp mod »oprørsgrupper«, der var fjendtlige over for regimet og Daesh. Kurderne har også fordømt ISIL’s anvendelse af denne gas.

Det er øjensynligt nu bekræftet, at de kan fremstille det, og at de fremstiller det i Mosul-området. Og minsandten, om ikke 10 NBC-dragter (Nuclear, Biological, Chemical) og 30 par specialstøvler, handsker og anti-bakteriemasker »forsvandt« i sidste uge fra Necker Hospitalet (i Paris).

Det bør også bemærkes mht. »forandringen« i Hollandes politik over for Syrien og Bashar al-Assad i kølvandet på angrebene, at Hollandes og Fabius’ »hverken/eller«-politik (hverken Assad eller ISIL) er blevet voldsomt angrebet fra stort set alle partierne. Blandt disse det tidligere UMP, der nu hedder Les Républicains, hvor mange af toplederne: Sarkozy, François Fillon, Thierry Mariani, Jacques Myard, blandt andre, står Moskva nær og har bedt Hollande om at droppe denne politik. For ikke at nævne Marine Le Pen. På det yderste venstre er Mélenchon fra Venstrepartiet også på denne linje. Alle disse strømninger siger nu højlydt, hvad vi har fordømt i årevis.

Hollande balancerer på en line i sit forsøg på at gennemføre et politisk skift uden at skabe alt for mange fjender i USA og Storbritannien, samt deres allierede i Frankrig.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*