Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Fremmedfjendske ’Alternativ for Tyskland’-partiet
er allerede den tredjestørste magt i landet

Fremmedfjendske ’Alternativ for Tyskland’-partiet
er allerede den tredjestørste magt i landet
image_pdfimage_print

19. november 2015 – Ifølge opinionsundersøgelser er det fremmedfjendske parti, Alternativ for Tyskland, AfD, allerede blevet det tredjestørste parti i Tyskland. Støtte til AfD er hastigt steget i de seneste måneder og uger, først som en reaktion på flygtningekrisen, og nu efter terrorangrebene i Paris og den politiske debat, der er domineret af panik.

Krisen og den politiske debat »er som et program, der er skræddersyet til at fremme AfD«, sagde prof. Jürgen Falter, der har hjemme i Mainz, på tysk Tv i dag. AfD »nærmer sig tocifrede tal nationalt – i de østlige stater nåede de derop for længe siden. Med andre ord, så har vi her en politisk magt, der er ved at komme ind i delstatsparlamenterne og sluttelig i det nationale parlament (Forbundsdagen), og som vil styre det politiske spil i en totalt anden retning. Denne magt vil af de andre parter blive anset som værende uegnet til at indgå koalition med.«

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*