Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Strømmen af flygtninge vokser, mens vinteren forøger faren.
Tsipras: »Det ægæiske Havs bølger skyller ikke blot døde børn,
men den europæiske civilisation op på vore kyster«

Strømmen af flygtninge vokser, mens vinteren forøger faren.
Tsipras: »Det ægæiske Havs bølger skyller ikke blot døde børn,
men den europæiske civilisation op på vore kyster«
image_pdfimage_print

Søndag, 1. november 2015 – Strømmen af vandrende flygtninge vokser, alt mens vinteren rammer og gør søen hård og smadrer de både, der fragter de mennesker, som flygter fra Obamas krige. Stars and Stripes rapporterede i dag, at endnu 12-13 mennesker, mest kvinder og børn, er døde i dag under overfarten til Grækenland under vejrlig, der slog to både, der ikke var sødygtige, til vrag.

Den græske premierminister Tsipras fordømte tabet af disse liv i meget stærke vendinger: »Det ægæiske Havs bølger skyller ikke blot døde børn, men den europæiske civilisation op på vore kyster«. Han gav, uden at nævne deres navne, Obama og premierminister Cameron skylden. I de to foregående dage var 19 hhv. 40 mennesker døde, da de forsøgte at nå til Spanien fra Afrika. Den græske kystvagt reddede 600 andre mennesker, og flere tusinde klarede turen til de græske øer uden hjælp. Alt dette fandt sted fra torsdag til søndag.

Den canadiske premierminister Justin Trudeau sagde, at Canada vil tage imod 25.000 flygtninge i perioden november-december. Der foregår nu en diskussion/debat i Canada om, hvorvidt logistikken skal varetages af militære eller civile myndigheder.

Mødet mellem kansler Merkel, hendes koalitionspartner Sigmar Gabriel fra SPD og CSU-leder Seehofer fra Bayern, resulterede ikke i nogen aftale. Seehofer kræver en »transitzone« eller »administrativt behandlingscenter« der for at registrere dem, fordi alle de flygtninge, der kommer fra vest fra Østrig, ankommer til Bayern pga. dets nærhed. Alt imens tre angreb i Tyskland, som sårede seks syriske flygtninge, slås stort op, så er kendsgerningen, at en IFOP-opinionsundersøgelse fra sidste uge i syv lande nævnte Tyskland og Italien som de lande, hvor et stort flertal af befolkningen ønsker, at flygtninge skal komme til deres egne lande, ikke bare komme til »Europa«.

IFOP er Institut Français d’Opinion Publique, et fransk selskab, der udfører rundspørger, som det amerikanske Gallup.

 

Foto: Fortvivlelsens ansigt, på stranden af en græsk ø.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*