Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Udenrigsministrene i Normandiet 4-formatet mødes om Ukraine

Udenrigsministrene i Normandiet 4-formatet mødes om Ukraine
image_pdfimage_print

7. november, 2015 – Udenrigsministrene fra Normandiet 4-landene Frankrig, Tyskland, Rusland og Ukraine mødtes i går i Berlin for at diskutere situationen i det sydøstlige Ukraine. Mødet kom efter ti ugers relativ ro siden iværksættelsen af våbenhvile-aftalen af 1. september, som for nyligt har været præget af tegn på fornyet vold mellem styrker for uafhængighed og Kiev-regimets styrker. ”Der er en vis optrapning af situationen i sikkerheds-sfæren.”

Organisationen for sikkerhed og samarbejde i Europa, OSCE’s Særlige Overvågnings Mission (SMM) har rapporteret om ”beskydning fra begge sider, brud på forpligtelserne til våben-tilbagetrækning, også fra begge sider. Jeg håber meget, at optrapningen vil blive stoppet”, sagde den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov. Den tyske udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier var meget mere optimistisk og pegede på fremskridt i tilbagetrækning af tunge våben fra kontaktlinjen mellem de to sider. ”Vi er blevet enige om … at takle tilbagetrækningen af de tunge våben nu,” sagde Steinmeier.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*