Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Værre end TPP og TTIP

Værre end TPP og TTIP
image_pdfimage_print

4. november, 2015 — Klummeskriver George Monbiot skriver i The Guardian om noget, der er værre end selv Trans Pacific Partnership (TPP) og Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Det kaldes for The Trade in Services Agreement (TiSA) (Aftale om Handel med Tjenesteydelser) og dækker Nordamerika, EU, Japan, Australien og mange andre nationer og har været under forhandling i hemmelighed.

Dokumenter frigivet af WikiLeaks indikerer, at aftalen vil blive brugt til at tvinge nationer til at acceptere nye finansielle ”produkter” og serviceydelser, godkende privatisering af offentlige tjenester og til at reducere standarderne for omsorg og forsørgelse. Monbiot skriver, ”Det ser ud som det største internationale overgreb på demokratiet, der er udtænkt inden for de seneste par årtier. Hvilket siger ikke så lidt.”

”Så den selv-hadende stat proklamerer, at den ikke har nogen magt, alt imens den ødelægger sin egen evne til at lovgive – internationalt og hjemme. Som om den sidste finanskrise ikke havde fundet sted, og som om han ikke var klar over, hvad der forårsagede den, sagde George Osborne, i sin seneste tale til City of London, til et publikum af bankfolk, at ”et centralt krav i vores genforhandling er, at Europa standser dyre og skadelige reguleringer …

”Dette er, i en verden af accelererende kompleksitet og kraftigt stigende selskabskriminalitet, ren letsindighed. Men frygt ikke, siger de: ”økonomisk magt behøver ikke længere at være underlagt lovregler. Den kan regulere sig selv”. Han kalder dette for ”humbug med klokker på”. Han går ikke i yderligere detaljer. Resten af artiklen fortsætter med at tage afstand fra ideen om selvregulering.

 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*