Amerikansk missilforsvar kan ikke standse russiske
interkontinentale ballistiske missiler, siger russisk kommandør

Amerikansk missilforsvar kan ikke standse russiske
interkontinentale ballistiske missiler, siger russisk kommandør
image_pdfimage_print

17. december 2015 – Generalløjtnant Sergei Karakaev, kommandør over Ruslands Strategiske Missilforsvarsstyrker, sagde til reportere under en pressekonference i Moskva i går, at det amerikanske missilforsvarssystem ikke er i stand til at modstå et massivt angreb fra russiske interkontinentale, ballistiske atommissiler. Russiske militæreksperters analyser har fundet, at »at hverken ildkraftpotentialet eller databehandlingsevnen hos de nuværende, deployerede amerikanske missilforsvarsinstallationer«, var i stand til at klare et masseangreb fra den russiske atom-triade, sagde han.

Ifølge RT påpegede Karakaev amerikanske eksperters vurderinger, der mener, at et effektivt missilforsvarssystem må bestå af forskellige integrerede typer af midler til at forhindre missiler (et »forsvar i flere tempi«, (amr. ’layered defense’), som det kaldes i det amerikanske militær, -red.), det være sig kinetiske eller lasersystemer, der deployeres i alle omgivelser, inklusive i rummet. Derfor er de langfristede udviklingsplaner for Ruslands Strategiske Missiltropper blevet rettet til at tage det forudsagte omfang og tempo for den amerikanske udvikling af missilforsvar i betragtning, sagde generalen.

De Strategiske Missiltropper har planer om at introducere nogle »splinternye og effektive midler og teknikker til at gennemtrænge ethvert missilforsvarssystem«, sagde general Karakaev og understregede, at russiske ballistiske missiler er i stand til at ramme mål »hvor som helst i verden«. Den næste generation af ballistiske misiler med banebrydende karakteristika, og med nye midler til at gennemtrænge missilforsvarssystemer, ville »garantere neutraliseringen af de fremvoksende, potentielle trusler«, sagde Karakaev.

https://www.rt.com/news/326121-us-missile-shield-russian-icbm/

 

Foto: Et RS-24 Yars / SS-27 Mod 2 solid propellant interkontinentalt ballistisk missil.

 

 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*