Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Bail-in obligationer for 30 mia. euro er blevet solgt
til fuppede detailkunder i Italien

Bail-in obligationer for 30 mia. euro er blevet solgt
til fuppede detailkunder i Italien
image_pdfimage_print

17. december 2015 – Sidste år, da man diskuterede bail-in-regulering, og denne blev vedtaget som en EU-lov, begyndte banker at udstede de såkaldte »bail-in-obligationer«, dvs. obligationer, der ikke ville være beskyttede i tilfælde af bail-in (dvs. ekspropriering af kundeindeståender/indskud til gældsreduktion i kriseramte banker, -red.). Hvem ville være dum nok til at købe sådanne værdipapirer?

Det står nu klart, at disse obligationer blev skræddersyet til at blive solgt til detailkunder som »sikrede« investeringer, som tilfældet i Italien viser. Italienske banker har udstedt for omkring 60 mia. euro i opgraderede obligationer (bail-in-obligationer), af hvilke halvdelen blev solgt til detailkunder. De fleste af disse kunder er blevet snydt mht. disse obligationers risikoprofil, som det nu er ved at komme frem i tilfældet med de fire kriseramte, italienske banker, der er blevet underkastet bail-in.[1]

 

[1] Se: EU’s Nye regler for kriseramte banker dræber

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*