Den russiske forsvarsminister forklarer NATO’s provokerende udvidelse mod Rusland

Den russiske forsvarsminister forklarer NATO’s provokerende udvidelse mod Rusland
image_pdfimage_print

11. december 2015 – I en tale i dag ved det Russiske Forsvarsministeriums Bestyrelses udvidede møde gav forsvarsminister Sergei Shoigu en detaljeret rapport om NATO’s udvidelse i Vest- og Østeuropa, der tydeligvis er rettet imod Rusland – og intet andet.

»Tendensen mod en forværring af den militære og politiske, internationale situation er fortsat, især i Europa, Centralasien og Mellemøsten«, advarede Shoigu i sin bredspektrede tale, der dækkede alle aspekter af Ruslands forsvarsevner og beredskab.

NATO’s udvidelse er foregået hurtigt, sagde han, og har inkorporeret 12 nye medlemmer på relativt kort tid. »I dag forbereder Montenegro, Makedonien, Bosnien og Herzegovina, Georgien og Ukraine sig på at tilslutte sig NATO«, sagde han. Finland, Sverige, Serbien og Moldova er i færd at blive trukket ind i NATO’s interesseområder.

Antallet af NATO-fly er steget med otte gange, rapporterede Shoigu, alt imens antallet af tjenestegørende mænd steg med tretten gange på De baltiske Staters, Polens og Rumæniens territorier. Der er også planlagt op til 300 tanks og infanteri-kampkøretøjer til disse nationer, ligesom Aegis Ashore missilforsvarssystemet også deployeres til Rumænien og Polen.

Hertil kommer omkring 200 amerikanske luftatombomber, i Italien, Belgien, Nederlandene, Tyskland og Tyrkiet; desuden er 310 bombefly i forskellige stadier af beredskab. Den russiske forsvarsminister bemærkede også, at et cyber-sikkerhedscenter er blevet etableret i Talinn, i Estland, samt et strategisk propagandacenter i Riga, Letlands hovedstad. Sidstnævntes formål, sagde han, er at give NATO-medlemslande mulighed for at opnå »informationsoverlegenhed« over Rusland.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*