Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

General Flynn træder frem i Moskva og opfordrer
til international antiterror-koordination

General Flynn træder frem i Moskva og opfordrer
til international antiterror-koordination
image_pdfimage_print

10. december, 2015 – Den tidligere leder af det amerikanske forsvars efterretningstjeneste (Defense Intelligence Agency), den bramfri generalløjtnant Michael Flynn, var blandt hovedtalerne ved en RT–konference (Russia Today) i Moskva i torsdags, hvor han understregede behovet for et samarbejde mellem USA, Rusland og andre lande med henblik på at besejre Islamisk Stat.

Konferencen højtideligholdt 10-årsdagen for grundlæggelsen af RT som Ruslands internationale nyheds-Tv-station. RT har over samme tidsrum opbygget et publikum på 700 millioner mennesker til dets engelsk-, spansk- og arabisksprogede udsendelser, som det blev bemærket af den russiske præsident Vladimir Putin i hans lykønsknings-budskab til konferencen.

Gen. Flynns deltagelse i konferencen sendte i sig selv et budskab om, at seriøse personer i USA’s og Ruslands regeringsinstitutioner har planer om at etablere, som deres fælles sag, besejringen af et internationalt terror-apparat, der i henhold til gen. Flynns estimat sandsynligvis tæller 30.000 plus udenlandske krigere fra 80 forskellige lande i sine syriske og irakiske rækker.

I et interview med RT i forbindelse med konferencen sagde Flynn, at ”Jeg står i et forum sammen med russisk TV, helt ærligt, for at stå frem og sige til verden: ’Hør her, vi er nødt til at gøre mere som internationalt samfund’” for at besejre denne fjende, ”og vi er nødt til at have en følelse af en påtrængende nødvendighed”. Han opfordrede russerne og amerikanerne til at finde ud af at tilpasse deres strategier og angav nogle af sine egne tanker om, hvad det indebærer.

Islamisk Stat er vokset ud over blot at være en regional trussel; det er en global trussel, som vi har set det i Paris og San Bernadino i Californien, understregede Flynn. Ligesom der også har været direkte trusler inden for Ruslands grænser.

”Jeg tror, at små ting, såsom at dele efterretninger, arbejde sammen, at få hinanden indenfor i vore respektive operationscentre, kan skabe en begyndende forståelse for, hvor de militære muligheder ligger – men vi er også nødt til at have nogle andre strategiske målsætninger, der i praksis virker gensidigt understøttende”, sagde Flynn.

Af konferencens øvrige internationale deltagere, hvis præsentationer endnu ikke er nedfældet, kan nævnes den tidligere tjekkiske vicepremier- og udenrigsminister Cyril Svoboda; samt den ”tyske statsmand og forhenværende vicepræsident for OSCE, Willy Wimmer”.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*