Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

I en ny dokumentar på russisk Tv angriber
præsident Putin Vestens brug af koldkrigstaktik
og tilskynder til samarbejde om fred og udvikling

I en ny dokumentar på russisk Tv angriber
præsident Putin Vestens brug af koldkrigstaktik
og tilskynder til samarbejde om fred og udvikling
image_pdfimage_print

21. december 2015 – Den russiske Rossiya-1 Tv-station sendte den 20. december dokumentarudsendelsen ”Verdensordenen”, som indeholder flere interviews med præsident Vladimir Putin, hvor han diskuterer Ruslands syn på den globale strategiske krise og truslen om terror og skarpt kritiserer den amerikanske forkærlighed for at påtvinge andre nationer (som f.eks. Ukraine) Vestens forestillinger om ”demokrati” – idet man herved overtræder international lov, fremfor at samarbejde med alle parter for at opnå fred og økonomisk udvikling og besejre terrorismen.

RT, Sputnik, nyhedswebsiten Vestnik Kavkaza (vestnikkavkaza.net) og amerikanske medier rapporterede om Putins vidtrækkende bemærkninger til den prominente russiske journalist Vladimir Soloviev, der har produceret dokumentaren.

“Det bipolære system kollapsede, og vore partnere burde have tænkt over, hvordan de skulle blive til de moralske ledere af de nyligt opståede, globale relationer”, sagde Putin. ”I stedet fortsatte de med at tænke og agere på de gamle måder, med koldkrigsklichéer.”  USA og dets vestlige alliererede klynger sig til den absurde idé, at Rusland ønsker at genrejse Sovjetunionen, anklagede Putin. Hvad der er endnu værre: Europa har opgivet sin suverænitet og underkastet sig USA. ”Europa har overhovedet ingen selvstændig udenrigspolitik.”

Han sagde desuden, at Vesten tror, det kan pålægge andre områder sin egen standard for demokrati. ”Da de forskellige operationer begyndte … i Afghanistan, Irak eller Libyen, var det altid min holdning, at vi må handle forsigtigt. Man kan ikke have sine egne begreber om godt og ondt og tro, at demokrati automatisk kan overføres til andre lande og folk, andre kulturer, andre religioner og traditioner.” Se, sagde han, på katastrofen i dag i Ukraine, som køres af oligarker, der kontrolleres af Vesten, som er i færd med at afindustrialisere landet.

Den russiske præsident understregede, at han uden vanskeligheder kan arbejde sammen med Syrien, USA, Saudi Arabien og andre arabiske nationer, fordi han opretholder en konsekvent holdning, der ikke ændrer sig. Med hensyn til atomvåben, så understregede Putin, at, alt imens ”atom-triaden er den klippefaste grund, hvorpå vores atomare sikkerhedspolitik hviler, så har vi aldrig truet, og vil heller aldrig true nogen med denne atomare kølle, selv om det er et vigtigt element i vores militærdoktrin … Jeg håber ikke, at der er nogen mennesker på planeten Jorden, der er vanvittige nok til at vove at bruge atomvåben.” Men, advarede han, det virker, som om nogle lande – Obama? – ”har mistet deres virkelighedsfornemmelse” og tror, man kan diktere Rusland, hvordan det skal føre sin politik. ”Det kommer ikke til at ske”, sagde han.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*