Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Lyndon LaRouche: Arrester bankiererne, som forbereder bail-in-tyveriet

Lyndon LaRouche: Arrester bankiererne, som forbereder bail-in-tyveriet
image_pdfimage_print

24. december 2015 – Lyndon LaRouche krævede i dag, at bankiererne på Wall Street og i City of London, der forbereder sig på at kime Nytåret ind med det deciderede tyveri af milliarder af dollars fra borgernes bankkonti og indeståender – alt sammen under betegnelsen bail-in-procedurer for at redde deres bankerotte banker – bør omgående arresteres og fængsles, før de kan begå deres forud annoncerede forbrydelser.

Det plejede at hedde bedrageri. Tilbage i 1920’erne og 1930’erne, bedrog JP Morgan og andre banker bevidst deres kunder ved at lokke dem til at købe aktier i deres banker, der dernæst kort tid efter gik nedenom og hjem. Nogle af bankiererne kom dengang i fængsel for deres forbrydelse – takket være Franklin Roosevelt.

For et par år siden lavede Spaniens største banker, inklusive Banco Santander, det samme nummer ved at sælge såkaldte »preferentes«-aktier i de kriseramte banker til deres egne kunder og væltede således enorme tab over på deres kunder.

Tidligere i år, i tilfældet Puerto Rico, blev nogle af verdens største banker, der igen inkluderede Santander og UBS, taget på fersk gerning i at afhænde samme slags dårlige, puertoricanske lån til kommuner fra deres egne regnskaber samtidig med, at de narrede deres kunder til at købe dem. De fik en mindre bøde, da de blev taget i dette bedrageri.

Og i Italien har fire banker netop reduceret deres gæld gennem bail-in, ved at ekspropriere 10.000 af deres kunders indeståender i bankerne.

Men denne bedrageriske praksis er nu i færd med at blive reglementeret som ikke alene fuldt ud lovlig under de nye bail-in-regler, som vil blive implementeret af den Europæiske Union fra og med den 1. januar 2016; men det bliver ydermere forlangt af Europas banker i et omfang af 8 % af deres totale aktiver, der skal sælges som »bail-in«-obligationer. Dette er værdipapirer, som kan ligestilles med rottegift: de vil med garanti blive eksproprieret under en bail-in af den pågældende bank.

Med hensyn til USA, så er de dårlige nyheder, at Wall Street-bankerne også har til hensigt at stjæle folks sparepenge i dette land. De gode nyheder er, at de fleste amerikanere er så fattige, at de ikke har flere sparepenge tilbage, der kan stjæles. En artikel i CNBC MarketWatch bemærkede, at den seneste Google Forbrugerundersøgelse viste, at omkring 62 % af amerikanere har mindre end 1.000 dollars i opsparing for at klare nødsituationer. En lignende undersøgelse af Bankrate.com fandt ligeledes, at 62 % ikke havde nogen opsparing og tilføjede, at blandt dem, der havde en opsparing før nedsmeltningen i 2008, sagde 57 %, at de havde brugt noget af eller hele deres opsparing for at klare krisen.

LaRouche bemærkede, at de fleste lande i Asien er i god form; Kina gør et godt job; det russisk-indiske samarbejde er meget godt; men USA er i en forfærdelig forfatning, påført af Obama og hans Wall Street-dikterede politik.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*