Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Præsident Putin fremlægger Ruslands globale militære
strategi for landets Øverste Kommando og Generalstaben

Præsident Putin fremlægger Ruslands globale militære
strategi for landets Øverste Kommando og Generalstaben
image_pdfimage_print

11. december 2015 – I en tale i dag ved det udvidede møde i Forsvarsministeriets bestyrelse, der inkluderede Ruslands militære topledelse, fremlagde præsident Vladimir Putin og forsvarsminister Sergei Shoigu et detaljeret billede af landets globale militære strategi frem til 2020. Putin indledte med en diskussion om det russiske militærs rolle i Syrien, men understregede mere bredt betydningen af opgraderingen og moderniseringen af Ruslands militære evner, inklusive landets Strategiske Atomstyrker.

Rusland må »bevæbne alle komponenterne i atomtriaden med nye våben, hæve effektiviteten af missilangrebs-advarselssystemet og luftforsvarssystemet«, sagde han. Som Shoigu påpegede, så tager den Nationale Forsvarsplan 2016-2020, som præsident Putin godkendte i november, »alle militære trusler og udfordringer i betragtning og yder beskyttelse til landet i henhold til alle varianter af militære konflikter, der måtte bryde ud med deltagelse af den Russiske Føderation. De Russiske Bevæbnede Styrkers kvalitetsforhold er blevet forbedret«. I denne sammenhæng gav Shoigu en detaljeret rapport over NATO’s provokerende udvidelse op til Ruslands grænser (se separat nyhedsrapportering).

Men hensyn til Syrien understregede Putin, at luft- og flådestyrkerne, der er deployeret dertil, forsvarer deres land.

»Vore handlinger er ikke motiveret af nogle obskure og abstrakte geopolitiske interesser eller et ønske om at træne vore styrker og afprøve nye våben – hvilket selvfølgelig også er et vigtigt mål«, sagde Putin. »Vores hovedformål er at afværge en trussel mod den Russiske Føderation.« Han sagde udtrykkeligt, at enhver styrke, der truede det russiske militær, ville blive ødelagt og opfordrede militæret til at reagere »på den mest barske måde« over for sådanne trusler. Shoigu rapporterede, at ISIS nu kontrollerer 70 % af Syriens territorium og har 60.000 militante kæmpere der. Pr. dags dato har Rusland udført 4.000 sortier og ødelagt 8.000 terroristfaciliteter.

Den russiske præsident rapporterede ligeledes, at militære aktioner er koordineret med politi og efterretningstjenester, såsom FSB, internt i Rusland. »I har set, at FSB’s organisationer i bogstavelig talt hele landet har afsløret hemmelige celler for diverse terroristorganisationer, inklusive den berygtede ISIS.« Folk med russisk nationalitet, ikke kun fra Nordkaukasus, men også fra andre regioner, er aktivt involveret i terroristernes kamp i Syrien, sagde han. »Og dette er en direkte trussel mod Rusland«, sagde han. Shoigu advarede om, at »Islamisk Stats indflydelsesområde ekspanderer. Der er en trussel om, at deres handlinger vil blive overført til Centralasien og Kaukasus.«

Putin roste de ubådslancerede krydsermissiler, der blev brugt imod terrorister i Syrien, og påpegede, at både vandbaserede og luftbårne krydsermissiler har vist sig højst effektive og kan udstyres med både konventionelle og atomare sprænghoveder. »Dette er«, sagde han, »selvfølgelig ikke nødvendigt i kampen mod terrorister og vil, håber jeg, aldrig blive nødvendigt.«

Sputnik rapporterede i dag, at Putin beordrede de Russiske Bevæbnede Styrker til at koordinere med kommandoposter under den israelsk og amerikansk ledede koalition. »Det er vigtigt at fremme kooperation med alle de lande, der virkelig er interesseret i at eliminere terrorister. Jeg taler om de kontakter, der tilsigter at sikre sikkerhed [dekonfliktion, -red.] med det israelske Luftvåbens kommandoposter og med den amerikansk ledede, anti-Daesh koalitions styrker.«

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*