Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

USA: Kongresmedlem Tulsi Gabbard udtaler sig
imod Bush/Obama-politik for regimeskift

USA: Kongresmedlem Tulsi Gabbard udtaler sig
imod Bush/Obama-politik for regimeskift
image_pdfimage_print

12. december 2015 – I løbet af det seneste døgn har kongresmedlem Tulsi Gabbard optrådt på TV og i radio og talt imod Bush/Obama-politikken for regimeskift, der netop nu er i gang imod Syriens præsident Assad. På National Public Radio (NPR) her til morgen konkluderede Gabbard: »Hvis Assads syriske regering bliver væltet, vil ISIS og al-Qaeda og disse andre grupper tage magten i hele Syrien og skabe en endnu større humanitær krise, så de mennesker, der er flygtet fra Syrien, fortsat ikke vil have noget hjem der. De vil forsat ikke se nogen fred og stabilitet, og truslen mod resten af verden vil være endnu større.«

Gabbard tilbageviste værten Steve Simons linje om, at syrere skulle være flygtet ud af deres land for at undfly Assad, hvilket er den linje, som forfølges af London/Team Obama. Hun sagde: »Hvis vi ser på tidslinjen, så begyndte folk at forlade – folk begyndte at forlade landet, da borgerkrigen gik i gang. Og meget af dette er blevet drevet af den finansiering, udstyring og bevæbning, som er udført af lande som USA, Saudi Arabien, Qatar og Tyrkiet. Og det har været, og er fortsat, en meget grim borgerkrig, hvilket er en af grundene til, at jeg er fortaler for at standse og afslutte denne borgerkrig, så vi kan fokusere vore ressourcer omkring overvindelsen af ISIS.«

I går aftes, på Fox TV News’ program med Greta van Susteren, afviste Gabbard spørgsmålet om, at Assad-regeringen skulle købe ISIS-olie på det sorte marked, som en afledningsmanøvre. »Det er vigtigt at huske på, hvem, der er vores fjende.« Hun sagde, man skulle se tilbage på San Bernadino, på hvem det var, der fløj flyene ind i tvillingetårnene, samt andre terrorhandlinger. Disse mennesker var ikke kæmpere på mission fra den syriske præsident Assad! Gabbard, der er veteran fra Irakkrigen og har rank af major i Hawaiis Nationalgarde, gentog, at vi præcist ved, hvem disse mennesker er – al-Qaeda, al-Nusra og ISIS. Med hensyn til påstandene om, at Syrien skulle købe olie fra ISIS, sagde hun, at »de rapporter, der kommer frem, er et gennemskueligt forsøg på at aflede kritik bort fra Tyrkiet«, som er et hovedtransitsted for salg af ISIS-olien. Erdogans søn og svigersøn profiterer af det. Faktum er, at, hvad enten Syrien køber noget olie eller ej, så har det minimal virkning i sammenligning med Tyrkiets åbne grænse med Syrien, som giver mulighed for, at udenlandske kæmpere, våben, ammunition, penge og olie kommer ind i terroristgrupper.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*