Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Idet han taler til forsvar for saudierne,
angriber CIA-direktør John Brennan Iran
for at være de ”virkelige” terrorister i Mellemøsten

Idet han taler til forsvar for saudierne,
angriber CIA-direktør John Brennan Iran
for at være de ”virkelige” terrorister i Mellemøsten
image_pdfimage_print

13. juni, 2016 – På tærsklen til den saudiske stedfortræder-kronprins Mohammed bin Salmans besøg i Washington, annoncerede CIA-direktør John Brennan faktisk, at han arbejder for den saudiske kongefamilie.

I sit omfattende interview med TV nyhedskanalen Al-Arabiya d. 11. juni, angreb Brennan Iran for at være den vigtigste terroristtrussel i Mellemøsten, alt imens han uddelte savlende ros til kong Salman og stedfortræder-kronprins Mohammad bin Salman, for at være USA’s stærkeste partnere ”i denne kamp mod terrorisme.” Han fortalte sin interviewer, ”Vi har et fortræffeligt samarbejde med Saudi Arabien. Jeg har arbejdet med mine saudiske partnere i mange, mange år. Jeg gjorde tjeneste i Saudi Arabien i omtrent 5 år under lederskab af kronprins Mohammad bin Nayef, som også er indenrigsminister. Over de seneste 15 år er saudierne blevet en af vores bedste partnere i kampen mod terrorisme.”

De seneste 15 år? Inkluderer det d. 11. september 2001?

Idet han frikender saudierne for nogen som helst meddelagtighed i det rædselsvækkende angreb i 2001, rapporterer Brennan, at han fortsat er meget bekymret over ”Irans støtte til terroristaktiviteter og terroristgrupper inden for Irak, i Syrien og andre lande i regionen.” Idet han kalder Iran for en ”statssponsor for terrorisme”, spiller Brennan klog på, at Iran ”stadig har lang vej tilbage, før jeg er overbevist om, at de er interesseret i at imødegå og knuse terrorisme.” Han tilføjede, at han har ”nul” kontakt med sine iranske kolleger.

Idet han hyklede forståelse for behovet for forhandlinger for at løse den syriske krise, klagede Brennan over, at Rusland ikke gør nok for at bruge sin ”indflydelse på Syrien til at tilskynde til en overgang væk fra Bashar al-Assad-regimet.” Rusland ”sidder i virkeligheden med nøglen” til, hvorvidt Assad går af, hævdede Brennan, og tilføjede igen, hvor ”skuffet” han er over, at Rusland ikke gør mere for at ”bringe denne konflikt til ende.” Brennan anklagede Assad for at være lovligt ansvarlig for tilvæksten i terrorisme og ekstremisme i Syrien. ”Der er behov for, at han forlader scenen.”

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*