Rapport fra Schiller Institut-seminar i San Francisco, USA:
Vil USA gå med i Den Nye Silkevej?

Rapport fra Schiller Institut-seminar i San Francisco, USA:
Vil USA gå med i Den Nye Silkevej?
image_pdfimage_print

Schiller Instituttets Strategiske Seminar i San Francisco den 8. juni tiltrak 70 gæster og eksperter for at diskutere det presserende nødvendige spørgsmål: »Vil USA gå med i Den Nye Silkevej? Global, videnskabelig udvikling, eller atomkrig«. Denne plan går ud på at tilslutte sig en plan for infrastruktur i hele verden, med navnet Ét bælte, én vej, og som Kina har fremlagt, eller også blive sammen med de kollapsende, vestlige økonomier, hvis bankerot leverer ved til det bål, som er en global atomkrig. Listen to the entire seminar on SoundCloud

De højtplacerede talere inkluderede Lyndon LaRouche, berømmet strategisk og økonomisk tænker; Helga Zepp-LaRouche, også kendt som »Silkevejsladyen« pga. sin verdensomspændende kampagne for at skabe den »Silkevejspolitik«, som Kina nu har fremlagt, og for at få denne politik vedtaget på verdensplan som alternativet til krig; den amerikanske senator Mike Gravel (senator 1969-1981), der indlæste de hemmeligstemplede »Pentagon Papers« ind i Kongresprotokollen i 1971; honorære konsul Sergei Petrov, generalkonsul for det Russiske Konsulat i San Francisco; dr. Howard Chang, internationalt kendt ekspert i vandsedimentering, samt Kesha Rogers, to gange demokratisk kandidat i Houstons 22. C.D. (kongresdistrikt) – hjemsted for NASA. De stedlige russiske, kinesiske, japanske og filippinske lokalsamfund var repræsenteret blandt publikum.

Helga Zepp-LaRouche præsenterede tilhørerne for det faktum, at NATO’s deployering på Ruslands grænser, med AEGIS-systemet i Rumænien, og krigsskibet USS Ross i Sortehavet, efterlader russerne i en position, hvor NATO-missiler kunne nå Moskva på fem minutter – hvilket nødvendiggør en politik med »Affyr ved varsel«. Ulig i 1980’erne, hvor tusinder af mennesker demonstrerede imod atommissilerne i Europa og Rusland, der var sat til »affyring ved varsel«, så har de neokonservative i Obamaregeringen genskabt denne fare, uden nogen protester i Vesten. Faren for en konfrontation med Kina i Det sydkinesiske Hav er også til stede.

I dette klima traf Kinas præsident Xi Jinping i 2013 beslutningen om at gøre en ende på geopolitik og at genetablere den Nye Silkevej, og at bygge infrastruktur for vand, elektricitet og transport i hele verden. Zepp-LaRouche påpegede Kinas 20.000 km højhastigheds-jernbanelinjer, som er bygget i løbet af 2015, hvorimod der ikke findes nogen hurtigtog i USA. Hun konkluderede: »Gå sammen med Kina i jeres egen interesse, eller stå over for atomkrig.«

Fr. LaRouche adresserede problemet med, at Obama fortsat er præsident, ved at påpege den presserende nødvendige frigivelse af de klassificerede »28 sider« af Den Fælles Kongresundersøgelsesrapport om 11. september, 2001, og Obamas afvisning af at frigive disse sider, der vides at indeholde bevis for saudiernes finansiering og sponsorering af terrorangrebet 11. september, hvilket kunne sprænge hul i amerikansk politik og gøre det muligt at vælge en kvalificeret kandidat, af samme støbning som Franklin D. Roosevelt eller præsident Kennedy. Herefter fulgte spørgsmål fra tilhørerne.

Efter Helga Zepp-LaRouche kom et indlæg fra den russiske konsul i San Francisco, Sergei Petrov: »For et stort land som USA, er det gavnligt at se på verden.« På et spørgsmål fra senator Mike Gravel om, hvorvidt han (Petrov) var enig i Helga LaRouches vurdering, svarede han: »Jeg er enig i den forståelse, at vi er meget tæt på en storkonflikt. Og jeg tilføjer, at der ikke er nogen som helst mulighed for en ’begrænset atomkrig’. Hvis den begynder, bliver det verdens ende.«

Hr. Petrov beskrev USSR’s opløsning i Statssamfundet af Uafhængige Stater, med alvorlige, økonomiske problemer, og trinnene i den lange proces med at opbygge den Eurasiske Økonomiske Union. EAEU søger nu at indgå aftaler med Mercosur, SCO og EU om økonomisk og humanitært samarbejde. Næste skridt bliver at indgå forbindelse til Nordamerika. På denne dag, sagde hr. Petrov, »vil jeg føle, jeg har været en god diplomat«.

Show Helga Zepp-LaRouche Keynote and Q&A
Show Lyndon LaRouche Q&A

       

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*