Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Storbritannien i totalt oprør over Brexit-afstemning og mordet på Cox

Storbritannien i totalt oprør over Brexit-afstemning og mordet på Cox
image_pdfimage_print

17. juni, 2016 – Brexit-afstemningen den 23. juni, der nu er sat i forbindelse med attentatet på parlamentsmedlemmet for Labour Jo Cox, holder hele Storbritannien i en tilstand af total tumult. Den sidste redelige meningsmåling viser meget tæt løb i Brexit-afstemningen, med 15 -18 procent af vælgerne, som stadig ikke har besluttet sig, og hvoraf de fleste ikke er tilknyttet de to store partier. De britiske myndigheder spiller med kortene meget tæt på kroppen vedrørende mordet på Cox, så det er stadig uklart, hvorvidt det blev udløst af højrefløjsforbindelser til morderen, der også gennem længere tid har lidt af alvorlig mental sygdom.

                      Alle de britiske nøgleinstitutioner er, ifølge en ledende amerikansk kilde, splittet over Brexit-afstemningen. Det inkluderer City of London, Club of the Isles (internationalt netværk af britiskkontrollerede virksomheder og banker, -red.) og Monarkiet. Nogle, selv inden for City, argumenterer med, at en Brexit vil befri Storbritannien fra den evigt ekspanderende indtrængning af EU-kommissionens bureaukrati i Bruxelles, mens andre frygter, at tabet af bånd til kontinentet i høj grad vil svække City’s position som verdens finanshovedstad. Ifølge kilden er krigen bag scenen brutal. Hvis Cameron taber afstemningen og Storbritannien forlader EU, vil han næsten omgående være ude. Han er desperat og har forskertset muligheden for at gå sammen med Corbyn, der også støtter Storbritanniens forbliven i EU. Hvis Brexit vinder, er det også sandsynligt, at Skotland og Irland i løbet af de næste få år begge vil tage skridt til at forlade det Forenede Kongerige, og rette ind efter kontinental-Europa og EU.

                      Mordet på parlamentsmedlem Jo Cox passer ind i mønstret med mentalt forstyrrede personer, der fremstilles som noget andet – præcis som Omar Mateen (gerningsmanden ved Orlandoskyderiet, -red.) fejlagtigt portrætteres som en ISIS-agent, snarere end den britisk/saudiske/FBI-agent, som han var. Verdenspressen gav genlyd med historien om, at den mordmistænkte Tommy Mair havde råbt ”Britain First”, da han dræbte Cox, med reference til en stærkt højreorienteret organisation i UK. Britiske kilder fortalte i dag EIR, at der kun var én kilde til den historie – Maria Eagle, en forsvarsminister, der er tilhænger af Blairs politiske ideologi, i Labourpartiets skyggekabinet (den officielle oppositions skyggekabinet, -red), som kun få minuttert efter mordet tweetede, at Mair havde råbt ”Britain First.” Hun befandt sig ikke engang på drabsscenen! Hun slettede hurtigt opslaget på Tweeter, men på det tidspunkt var det allerede i alle overskrifter i hele verden.

                      Jo Cox, mordofret, var en radikal anti-Assad fanatiker, der krævede krig mod Assad. Hun arbejdede med Obamas kampagne i North Carolina i 2008, men sagde, at Obama (og Cameron) begik en frygtelig fejltagelse ved ikke militært at gennemtvinge regimeskifte i Syrien, og forlangte nye sanktioner mod Rusland for dets handlinger i Syrien.

 

Foto: Medlem af det britiske parlament for Labour, Jo Cox, myrdet i en alder af 41.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*