Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Global udvikling er emnet for G20-topmøde

Global udvikling er emnet for G20-topmøde
image_pdfimage_print

27. august 2016 – Kina har inviteret et hidtil uset antal statschefer fra udviklingssektoren til det forestående G20-topmøde, både for at give dem en stemme i global politik og for at placere spørgsmålet om global udvikling som sådan i centrum for de drøftelser, der skal finde sted på topmødet. Blandt de inviterede statschefer er, iflg. Xinhua, statscheferne fra Tchad (formandsskab for den Afrikanske Union), Laos (formandsskab for ASEAN), Senegal (formandskab for NPAD, Nye partnerskab for Afrikas udvikling), Thailand (formandsskabet for G77), Egypten, Kasakhstan o.a.

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon roste i går Kina for at invitere så mange udviklingslande til topmødet, og »for at styre G20-topmødet i en succesfuld retning … for at fremme G20’s evne til at gå fra kortsigtet finanskrisestyring og til et langsigtet udviklingsperspektiv«. Ban understregede ligeledes dagsordenens »grønne« og »bæredygtige« elementer og takkede Kina for, med deres handlings-dagsorden for G20-topmødet, at »bringe handlings-dagsordenen på linje med målene for bæredygtig udvikling og aftalen om klimaforandringer«.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*