Præsident Xi mødes med Aung San Suu Kyi;
Xi ser ’Strålende fremtid’ for Myanmar-folket;
LaRouche bemærker betydningen for »hele området«

Præsident Xi mødes med Aung San Suu Kyi;
Xi ser ’Strålende fremtid’ for Myanmar-folket;
LaRouche bemærker betydningen for »hele området«
image_pdfimage_print

19. august 2016 – Med et løfte til den besøgende leder fra Myanmar, Aung San Suu Kyi, om, at Kina ønsker at sikre, at landenes relationer udvikler sig i den »rigtige retning«, sagde Kinas præsident Xi Jinping i dag, »folket i Myanmar står ved et nyt begyndelsespunkt for en strålende fremtid for landet«, rapporteres det i Singapores Channel News Asia. »Vi bør knytte os til den rigtige retning og satse på nye fremskridt i bilaterale relationer og på at bringe mærkbare, gavnlige effekter til de to folkeslag«, tilføjede Xi iflg. nyhedsrapporteringen.

Som respons til Xis udtalelser understregede Lyndon LaRouche, at dette er godt for hele området.

Forud for sit møde med Xi i dag sagde Suu Kyi til reportere i Beijing, at hun »forventer, at Kina vil støtte historiske fredsforhandlinger med bevæbnede grupper nær landenes urolige fællesgrænse«, rapporterede The Straits Times. »Vi er overbevist om, at Kina, som en god nabo, vil gøre alt, hvad der er muligt, for at fremme vores fredsproces. Kina er, som en nabo, der har en meget vigtig, fælles grænse, langs med hvilken der er mange bevæbnede, etniske grupper, vigtig mht. sin goodwill«, tilføjede hun iflg. The Straits Times. Der er planlagt en fredskonference i Myanmar senere på måneden.

Alt imens medierapporteringerne var nødtørftige mht. den brede diskussion mellem Xi og Aung San Suu Kyi, så tales der meget om Myitsone-vandkraftværket tæt på grænsen mellem Kina og Myanmar, hvor de to, nordlige floder i Irrawady-flodbækkenet løber sammen. Kina havde investeret US$ 3,6 mia. i dæmningsprojektet, før arbejdet blev suspenderet i 2011 af den tidligere præsident for Myanmar, Thein Sein, pga. udbredte protester, der var arrangeret af etniske grupper og miljøfolk. Kina har arbejdet på at genoptage arbejdet på dæmningen, der iflg. den oprindelige plan ville have sendt 90 % af sin elektricitet til Kina, rapporterer Channel News Asia. Man fornyer nu engagementet i projektet, så vel som også andre infrastrukturprogrammer, til de to landes fælles fordel.  

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*