Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Britisk krigsparti flipper ud over valget af Trump

Britisk krigsparti flipper ud over valget af Trump
image_pdfimage_print

10. nov., 2016 – I London har skræmmekampagnen om valget af Donald Trump, og hvad det måtte betyde for NATO, nået irrationelle højder. Fire pensionerede, højtplacerede flådeofficerer advarer om, at, hvis Trump tager USA ud af NATO og/eller NATO-medlemmer ikke øger deres forsvarsbudget, vil Rusland invadere Østeuropa. Sir Michael Graydon, tidligere chef for Royal Air Force, sagde: »Hvis USA forlader NATO, ville det være absolut katastrofalt og præcis, hvad Vladimir Putin kunne tænke sig.« I dette tilfælde ville NATO ikke have tilstrækkelig troværdighed til at forsvare de baltiske stater. Den tidligere hærchef, general Lord Dannatt, advarede: »Vi har hørt Donald Trump true med alt muligt, og vi bør tage denne trussel alvorligt … Hvis USA vender NATO ryggen, ophører NATO med at eksistere, nærmest pr. definition, og så ville vi blive nødt til at opfinde noget andet. I sammenhæng med Brexit er det latterligt.« General Richard Shirref, tidligere NATO-vicekommandør, lod sig ikke vælte af pinden. »Vi må håbe, at den retorik, vi hørte under kampagnen, hurtigt vil blive erstattet af en meget nøgtern og seriøs udtalelse om, at, hvis der er tale om, at et NATO-medlem angribes, så vil Trump uden tøven eller tvetydighed komme til landets forsvar«, sagde han. »Alt andet ville være virkeligt dårlige nyheder for NATO.«    

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*