Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Fokus på Wall Streets forbrydelser vil fortsætte efter valget

Fokus på Wall Streets forbrydelser vil fortsætte efter valget
image_pdfimage_print

8. nov., 2016 – Wells Fargos og andre af de største Wall Street- og London-bankers store forbrydelser vil fortsat være i Kongressens fokus i det umiddelbare kølvand på valget og vil fortsat stille spørgsmålet om at genindføre Glass-Steagall.

En gruppe Demokrater i Senatets Bankkomite – Elizabeth Warren, Jeff Merkley og Sherrod Brown – har initieret en strøm af breve til lederen af Securities and Exchange Commission (SEC), Mary Jo White, og andre finanstilsynsfolk, hvor de redegør for mistanke om Wells Fargos kriminelle aktiviteter. Som følge heraf har SEC, der har været sen til at handle, indledt en undersøgelse af Wells Fargos børshandlerafdeling, efter at whistleblowers har fortalt Senatskomiteen, at falske børsmægler-kundekonti blev oprettet dér, så vel som også i afdelingerne for kommercielle bankaktiviteter. Wells Fargo har netop betalt yderligere en bøde på $50 mio. til Consumer Financial Protection Board for at kræve for store afgifter fra husejere, hvis ejendom banken har inddraget pga. forfald i betalingerne, for nye vurderinger af de hjem, de har mistet! Senatorer er blevet informeret om, at Wells Fargo udstødte de tusinder af ansatte, som de fyrede, og skadede deres evne til at arbejde, alt imens de gav de højplacerede supervisere, der pressede de ansatte til at begå bedrageri, en rig belønning.

Wells Fargos korruption lugter nu så meget, at skaden på deres »omdømme« kan true selve banken i den kommende periode. Demokraterne i Senatets bankkommission synes helt klart at forberede vejen til nye, endnu mere skadende høringer om Wells Fargo.

Wall Street Journal fra i dag rapporterede, at SEC havde lanceret endnu en undersøgelse af bedrageri – i dette tilfælde bedrageri med derivater – imod JPMorgan Chase, Deutsche Bank, Citigroup og Bank of New York Mellon. Denne type derivater har det besynderlige navn American Depository Receits (ADR); det er derivat-papirer, eller væddemål, der er udstedt til amerikanskbaserede investeringsfonde af banker, baseret på europæiskregistrerede aktier, som bankerne har købt. Disse banker udstedte imidlertid derivat-værdipapirerne uden at eje aktierne, og overtrådte herved direkte deres derivatkontrakter.

JPMorgan Chases forbrydelser, lige fra at sponsorere Bernie Madoffs Ponzi-svindel og fremefter, er eneste emne for en hel bog, der netop er udgivet – det er af gode grunde en stor bog – med titlen JPMadoff … Bankens seneste bøde til SEC, $267 mio. for at bedrage kunderne mht. priserne for finansielle produkter, blev idømt så sent som for tre måneder siden.

Desuden er der fortsat kongresmedlem Maxine Waters erklærede hensigt om at lovgive om at bryde Wells Fargo op, »og hvis det også bryder andre banker op, så må det være sådan«.

    

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*