Global betydning af diskussion mellem Putin og Trump

Global betydning af diskussion mellem Putin og Trump
image_pdfimage_print

15. nov., 2016 – »Ikke blot af bilateral, men af global betydning«, var sådan, som EIR’s stiftende redaktør Lyndon LaRouche karakteriserede den første telefonsamtale den 14. nov. mellem nyvalgte præsident Trump og den russiske præsident Putin. De to lederes diskussion om behovet for at udvikle de amerikansk-russiske handelsrelationer og økonomiske relationer var i særdeleshed svanger med forandring i de internationale udsigter for økonomisk og videnskabeligt fremskridt, så vel som også fred.

Rapporten over mødet fra Trumps kontor lød som følger:

»New York, NY, 14. nov.: Nyvalgte præsident Donald J. Trump talte i dag med den russiske præsident Vladimir Putin, der ringede for at overbringe sine lykønskninger med sejren i et historisk valg. Under samtalen diskuterede de to ledere flere spørgsmål, inklusive de trusler og udfordringer, som konfronterer USA og Rusland, strategiske, økonomiske spørgsmål, samt det historiske forhold mellem USA og Rusland, der går over 200 år tilbage i tiden.

Den nyvalgte præsident Trump bemærkede over for præsident Putin, at han ser meget frem til at få en stærk og holdbar relation med Rusland og det russiske folk.«

Den russiske præsidents kontor udstedte denne kommentar:

»Præsidenten ønskede atter hr. Trump tillykke med sejren i præsidentvalgene, ønskede ham succes med at gennemføre hans program fra før valget og bemærkede sin villighed til at opbygge en partnerskabsdialog med den nye administration, baseret på principperne om ligeværd, gensidig respekt og ikke-indblanding i hinandens interne anliggender …

»Under samtalen var Putin og Trump ikke alene enige om at fastslå den nuværende, utilfredsstillende tilstand i de bilaterale relationer, men talte også til fordel for aktivt at arbejde i fællesskab for at normalisere relationerne og sætte som mål et konstruktivt samarbejde inden for en lang række spørgsmål. Begge sider understregede nødvendigheden af at skabe et solidt fundament af bilaterale bånd gennem udviklingen af relationer inden for handel og økonomi.«

»Putin og Trump var enige i nødvendigheden af at slå deres indsats sammen, mod en betydelig, fælles fjende – international terrorisme og ekstremisme. I denne sammenhæng diskuterede de spørgsmål vedr. en afgørelse af den syriske krise … Begge sider var enige om at fortsætte med telefonisk kontakt, med udsigt til et muligt, personligt møde, der skal arrangeres af repræsentanter fra begge sider. Det blev bemærket, at næste år er 210-året for etableringen af diplomatiske relationer mellem Rusland og USA, hvilket bør foranledige de to sider til at komme tilbage til pragmatisk, gensidigt gavnligt samarbejde i begge landes interesse, såvel som også for stabilitet og sikkerhed i verden.«  

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*