1

Jihadister forlader endelig Aleppo efter »ordrer fra den øverstbefalende«

15. dec., 2016 – Efter to dages sabotage og misinformation forlod de tilbageværende jihadister i Aleppo, sammen med civile, der var allierede med dem, i dag endelig Aleppo med kurs mod provinsen Idlib i konvojer med 20 grønne busser plus andre køretøjer. Det Russiske Udenrigsministerium sagde i en erklæring, udstedt sent i dag, at henved 4.000 mennesker havde forladt det østlige Aleppo, ledsaget af russiske soldater og personale fra Røde Kors. Det Russiske Udenrigsministerium har udlagt en video af den første konvoj, der snor sig vej gennem det sydøstlige Aleppo ind i provinsen Idlib. Evakueringen blev annonceret af den russiske stabschef, general Valery Gerasimov, ved en briefing for forsvarsattacheer i Moskva her til morgen.

»Efter ordrer fra de bevæbnede styrkers øverstkommanderende, præsident Vladimir Putin, er evakueringen af 5.000 militante kæmpere og deres familiemedlemmer fra de østlige distrikter af Aleppo begyndt i dag«, sagde Gerasimov. Da natten faldt på, var henved 3.000 mennesker blevet evakueret i to omgange med bus-konvojer, iflg. de fleste nyhedsrapporteringer – der citerede den Internationale Røde Kors Komite og andre kilder.

Aftalen mellem Rusland, Tyrkiet og Iran kræver ligeledes evakueringen af civile, der har behov for lægehjælp, fra de regeringsbesatte byer Fua’a og Kafraya i provinsen Idlib, og som har været under belejring af jihadisterne i mindst to år. Op mod 9.000 civile skal evakueres fra de to byer iflg. aftalen.