Amerikanske marinesoldater ankommer til Norge

11. jan., 2017 – Et forstærket kompagni amerikanske marinesoldater lander i Norge i denne uge, i hælene på ankomsten af tanks og andet udstyr til den 3. brigade, 4. infanteridivision, til Bremerhaven, Tyskland, i sidste uge. Marinesoldaterne vil blive i en seks måneders rotation, hvilket gør det muligt for dem at deltage i en langt mere intensiv træning, især i et arktisk miljø, end det ellers ville være muligt. Senere på vinteren vil de deltage i en fælles amerikansk-britisk-norsk øvelse ved navn Joint Viking. De vil også få mulighed for at komme til De baltiske Lande.

Marinesoldaterne vil være baseret på Flyvestation Værnes lige uden for Trondheim i det centrale Norge, hvor de har adgang til at benytte et forud deployeret lager af tanks, lastbiler og andre køretøjer, der er i depot i grotter med aircondition.

Depotet stammer tilbage fra 1982, men dette bliver første gang, udenlandske tropper er blevet udstationeret på norsk jord, siden nazisternes besættelse under Anden Verdenskrig.

Foto: USA har deployeret enorme mængder militært udstyr til Norge, hvor det er i depot i grotter med aircondition. Foto fra februar, 2016.