Kina vil dramatisk forøge investeringer i Nigerias økonomi

12. jan., 2017 – Efter et møde i Abuja med Nigerias udenrigsminister, lovede den kinesiske udenrigsminister Wang Yi i går yderligere investeringer til $40 mia. i Nigeria, som kommer oven i de $45 mia., Kina allerede investerer i Afrikas mest folkerige land. Wang understregede også, at de to nationer var strategiske partnere.

»I Kina har vi allerede finansieret for i alt $22 mia. projekter i Nigeria«, sagde Wang, »og for $23 mia. projekter er i gang. Vi er også i færd med at følge op på for yderligere $40 mia. investeringer i en olieledning«, meddelte han, rapporterer Daily Trust of Nigeria. Kina er også involveret i det afgørende, regionale Transaqua-projekt. I december blev et forståelsesmemorandum underskrevet i Nigeria – som er leder af de fem lande, der er mest berørt af vandkrisen i dette område – med PowerChina, der vil betale for en foreløbig undersøgelse af muligheden for projektets gennemførelse.

Minister Wangs nigerianske modpart, Geoffrey Onyeana, genoptog de foregående møder om økonomisk samarbejde med kinesiske regeringsfolk og understregede Nigerias mangeårige og fortsatte økonomiske bånd til Kina. Han sagde, at »inden for infrastrukturområdet, som er et af den føderale regerings prioriteter mht. et program for diversifikation [fra olie], har den kinesiske regering vist en masse samarbejde med os i dette felt, og har hjulpet os inden for transportområdet – især projekter for jernbaner og lufthavne«.

Nigeria lovede også at lukke et handelskontor, som Taiwan har i landet, som en demonstration af standhaftig tilslutning til politikken med Ét Kina.