Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Kina og Rusland advarer Seoul og Washington om deployering af THAAD

Kina og Rusland advarer Seoul og Washington om deployering af THAAD
image_pdfimage_print

13. jan., 2017 – I kølvandet på et møde i går i den Sjette Russisk-kinesiske konsultation om sikkerheden i Sydøstasien, advarede Rusland og Kina om, at de har til hensigt at tage »modforholdsregler« som respons til den foreslåede deployering af Terminal High Altitude Defense System (THAAD) i Sydkorea.

Disse modforholdsregler er designet til at beskytte Kinas og Ruslands interesser og den strategiske balance i området, som de anser for truet af THAAD-deployeringen. Begge nationer har, gennem deres Udenrigsministerier, opfordret USA og Sydkorea til at adressere disse sikkerhedsspørgsmål og standse den planlagte deployering. Ifølge TASS advarede Ruslands Udenrigsministerium om, at, ved at forfølge THAAD-deployeringen, vil Washington og Seoul »forhøje spændingerne og styrke våbenkapløbet i området, såvel som også udvide militære øvelser« og »skade den regionale stabilitet og sikkerhed«. I betragtning af det »høje konfliktpotentiale« og den »komplekse og følsomme« situation på Halvøen, understregede Ministeriet, er det afgørende at søge »fælles bestræbelser, der har til formål at finde en meningsfuld strategi, der ville vise vejen ud af det nuværende dødvande og være med til at afgøre spørgsmålet om atomvåben og andre problemer, som Korea-halvøen konfronteres med.«

Xinhua understregede, at de to nationer insisterede på målet med at »fjerne atomvåben fra Korea-halvøen for at sikre fred og stabilitet«.  

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*