Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Problemet med Europa, er Europa, siger italiensk finansminister

Problemet med Europa, er Europa, siger italiensk finansminister
image_pdfimage_print

20. jan., 2017 – I en tale til Davos Økonomiske Verdensforum i går kom Italiens finansminister Pier Carlo Padoan med nogle nyttige indsigter i Europas stagnation, konfronteret med en skiftende verdenssituation. Som han udtrykte det, »problemet med Europa, er Europa«, rapporterer RT.

Brexit-valget, den italienske folkeafstemning, Donald Trumps valgsejr, reflekterer alle en skiftende vision, sagde han. »Man kan være enig eller uenig i denne vision, men Brexit og Trump er en udfordring.« I Europa »har vi ingen vision, ingen vision, der kan sammenlignes med dets magt«.

Det plejede at være sådan, forklarede Padoan, at Europa repræsenterede en løsning »på mange af de problemer, hvor den europæiske integration var bagud. Nu er det fuldstændig vendt omkring«. Den italienske folkeafstemning og Brexit-valget er »krisetegn«, sagde han.

Den italienske minister fremførte, at, i formuleringen af deres politik, har europæiske ledere en pligt til at håndtere spørgsmål som populisme, »fordi borgere rejser de rigtige spørgsmål«. Han påpeger, at middelklassen er »desillusioneret omkring fremtiden, skuffede over beskæftigelsesudsigterne for deres børn og skuffede over den tryghed, de kan få fra et velfærdssystem, som måske ikke kan opretholdes. … Ikke alle, der stemmer for populistiske ideer, er de slemme; i de fleste tilfælde er det de gode, de er medborgere, og de er meget bekymrede.«

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*