Ruslands general Gerasimov tilbageviser USA’s forsvarsminister Ash Carters påstand om,
at Rusland »stort set intet har gjort« mod ISIS i Syrien

11. jan., 2017 – General Valery Gerasimov, Ruslands generalstabschef, rapporterede i går, at russiske krigsfly i Syrien har fløjet 19.160 sortier og leveret 71.000 angreb mod terroristmål.

Vore fly angreb mål for militante kæmperes træningslejre, ammunitionsfabrikker og -værksteder, og ligeledes ISIL-terroristers illegale olieudvindingsfaciliteter«, sagde han og tilføjede, at de russiske luftstyrkers specialenhed »ødelagde flere end 200 sådanne mål, 174 olieraffinaderier og 111 konvojer af olietankbiler«. Efter Gerasimovs estimat »var dette med til både at afbryde systemet med ISIL’s illegale bevæbnede formationers forsyninger og fratage dem deres grundlæggende indtægtskilde«.

Med støtte fra de russiske luftstyrkers specialenheder har de syriske regeringssoldater befriet 12.360 km2 af Syriens territorium og 499 lokalsamfund, siden starten af deres operation, sagde chefen for generalstaben.

»Vore specialenheders handlinger begyndte 30. september, 2015, og har vendt forløbet af kampen mod terrorisme i den Syriske Arabiske Republik omkring«, bemærkede han. »I løbet af denne periode er store, illegale bevæbnede formationer omdirigeret nær Hama og Homs. Provinsen Latakia er blevet befriet for militante kæmpere, befrielsen af Damaskus-forstæder nærmer sig sin fuldendelse, og den basale transportåre, der forbinder hovedstaden med landets nordlige del, er blevet ryddet. Byerne Aleppo og Al-Karyatein, som er af afgørende betydning, er blevet befriet«, sagde Gerasimov.

Og i det, der tydeligvis var en irettesættelse, møntet på Ash Carter, der under en optræden den 8. jan. på NBC’s Meet the Press sagde, at den russiske, militære deployering i Syrien stort set intet har gjort mod ISIS, sagde Gerasimov, at den amerikanskledede koalition var langt mindre effektiv.

»De [den amerikanskledede koalition] har ikke opnået nogen succes af betydning. Samtidig er der registreret et stort antal dræbte, både blandt civile og blandt de syriske tropper«, bemærkede Gerasimov, der her refererede til det amerikanskledede luftangreb den 17. september, 2016, mod syriske tropper i Dier ez-Zur. »Det seneste i rækken af sådanne angreb fandt sted den 3. januar, da et B-52 bombefly angreb byen Sarmada i Idlib-provinsen, uden forudgående at advisere Rusland til trods for, at våbenhvileaftalen gælder for dette område. Dette angreb dræbte flere end 20 civile personer«, sagde Gerasimov.

Foto: Chefen for Ruslands generalstab, Valery Gerasimov.