Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Tidligere NATO-chef advarer om »søvngængeri« ind i en konfrontation med Rusland

Tidligere NATO-chef advarer om »søvngængeri« ind i en konfrontation med Rusland
image_pdfimage_print

13. jan., 2017 – I bemærkninger for det britiske Overhus advarede Sir George Robertson, tidligere NATO-generalsekretær (1999-2003), Storbritannien – og Vesten – om, at de muligvis er ved at »gå i søvne ind i en potentiel katastrofe« med konfrontation med Rusland, iflg. avisen Daily Mail.

»Vi må være opmærksomme på og handle på de iboende farer i den aktuelle konfrontation mellem Rusland og Vesten«, intonerede han. »Uden den Kolde Krigs snubletråde og advarselsarrangementer er vi i alvorlig fare for at begå en fejl eller fejlberegning, med potentielt katastrofale resultater. Vi har en optimisme-krise – vi håber på det bedste, og forsømmer at forberede os på det værste.«

Robertsons bemærkninger blev rapporteret i sammenhæng med udtalelser af det højtplacerede Tory-parlamentsmedlem Crispin Blunt, leder af udenrigsudvalget, og som sagde, at, bortset fra krig, så er relationerne mellem Storbritannien og Rusland »så dårlige, som de kan blive« og tilføjede, at den gensidige »officielle skænderi-konkurrence mellem UK og Rusland ikke er til fordel for nogen af landene eller for videre internationale relationer«.  

Foto: Tidligere NATO-generalsekretær Sir George Robertson.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*