Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Lederne af Normandiet Fire-formatet
bekræfter våbenhvile; dernæst er
London vært for Ukraines Porosjenko
for at tale imod Rusland

Lederne af Normandiet Fire-formatet
bekræfter våbenhvile; dernæst er
London vært for Ukraines Porosjenko
for at tale imod Rusland
image_pdfimage_print

18. april, 2017 – Lederne i Normandiet Fire-formatet – Ruslands præsident Vladimir Putin, Ukraines præsident Petro Porosjenko, Frankrigs præsident François Hollande og Tysklands kansler Angela Merkel – talte sammen over telefon i går.

»Lederne af Normandiet Fire-formatet genbekræftede deres forpligtelse over for Minsk-aftalerne i området for sikkerhed og de politiske aspekter af en fredsafgørelse«, rapporterede Kreml. »De hilste aftalen om en genoptagelse af påskevåbenhvilen, der blev indgået den 29. marts under et møde med Kontaktgruppen [for en afgørelse af konflikten i Ukraine], velkommen, og understregede betydningen af, at den overholdes strengt.«

Umiddelbart efter telefonsamtalen rapporterede Ukraines præsidentkontor, at Porosjenko skulle rejse til London den 18.-19. april efter invitation fra den britiske premierminister, Theresa May. På hans dagsorden, mens han er i London, står en tale den 19. april med titlen, «Kampen om Ukraine: Lederskab og solidaritet imod aggression« ved det Kongelige Institut for Internationale Anliggender, også kendt som Chatham House. Instituttets annoncering forud for talen fordømmer den måde, hvorpå »Ukraines territoriale integritet er blevet kompromitteret: annekteringen af Krim af den Russiske Føderation, og dens støtte til separatister i øst, har forårsaget oprør og tab af menneskeliv …«

Foto: Normandiet Fire-formatet (fra venstre): Ruslands Putin, Tysklands Merkel, Frankrigs Hollande og Ukraines Porosjenko. 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*