Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Sputnik interviewer den franske præsidentkandidat
Jacques Cheminade; udgiver også
seks artikler på fransk og engelsk

Sputnik interviewer den franske præsidentkandidat
Jacques Cheminade; udgiver også
seks artikler på fransk og engelsk
image_pdfimage_print

19. april, 2017 – Under overskriften »Cheminade ’ønsker at blive katalysator for alliance’ imod finansiel okkupation«, udgiver Sputnik, i sin europæiske dækning, et stort interview med den franske præsidentkandidat Jacques Cheminade, stifteren af partiet Solidaritet og Fremskridt (Solidarité et Progrès), og skriver, at han »søger at blive en ’katalysator’ for en bevægelse imod EU-støttet finansiel globalisering og den »finansielle okkupation af Frankrig«.

»Jeg ønsker at være en ’katalysator’ for en ny alliance imod finansiel okkupation … og de destruktive, globale, finansielle politikker. Vi må befri Frankrig fra det nuværende banksystem ved at vedtage et nyt, der adskiller investeringsbankaktiviteter og kommercielle bankaktiviteter, og ved at give Frankrig sin monetære og økonomiske suverænitet tilbage«, sagde Cheminade til Sputnik.

Sputnik skriver: »Cheminade sagde, at han havde til hensigt at gøre Frankrig fuldstændig uafhængigt i styringen af sine økonomiske anliggender og tilføjede, at landets statsgæld nærmede sig 100 procent af dets økonomiske resultat«, og at han var fortaler for »ideen om massiv statskredit, der kunne anvendes til ’fred og gensidig udvikling til fordel for alle folk på det europæiske kontinent og hinsides dette.’«

»I 1979 var Frankrigs udenlandsgæld EU230 mia. [henved $246 mia.]. I dag er den EU2.170 mia., fordi vi hele tiden betaler renter på lån. Det vil sige, at vi stifter gæld for at betale vore renter. Det er det, jeg kalder en finansiel okkupation. … Jeg er fortaler for, at Frankrig bevilger EU100 mia. i form af statskredit, som ville skabe jobs. Dette vil løse arbejdsløshedsproblemet. Alt imens Europa tjener penge til bankerne, så vil vi bruge dem til at bygge landets fremtid«, sagde Cheminade.

»Det nuværende Europa er et falsum. Det arbejder for en finansiel verdensmagt. Halvdelen af de europæiske kommissærer begynder at udføre lobbyvirksomhed, når de forlader embedet, for de interesseområder, hvor de tidligere var ansat«, sagde han.

Sputnik skriver: »Cheminade krævede yderligere en tilbagevenden til ’et virkeligt Europa’ og et ’Europa for store projekter’«

Faktisk udlagde Sputnik International i alt seks (6!) artikeler i dag om Cheminade, der er baseret på et 27 minutter langt fransk interview med Radio Sputnik.

(https://fr.sputniknews.com/radio_antenne/201704191030981229/).

Ud over ovenstående, der også er udlagt på Sputnik France, udlægger Sputnik International under World: “Russia Right To Be Concerned by NATO expansion”; Politics: “Cheminade Rules Out Joining 2022 French Race, but `A Lot Will Happen Until Then'”; also Europe: “France’s Cheminade Advocates Free Immigrant Healthcare To Avoid Epidemic”; under Tech: “France Must Commit To Nuclear Power, Intl Cooperation in Space — Cheminade”; and under Middle East, “`Assad Is Not a Demon, but He Has Done Unbecoming Things’–Cheminade”

https://sputniknews.com/europe/201704191052770894-cheminade-
europe-france-financial-occupation/

Vore fransktalende læsere kan følge Jacques Cheminades valgkampagne her:

http://www.cheminade2017.fr/?debut_mesures=27

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*