Glass/Steagall-bankopdelingslov præsenteres atter i USA’s Kongres

9. juni, 2017 – Kongresmedlem Marcy Kaptur talte igen i dag for en genindførelse af Glass-Steagall, og imod »Choice«-bankreguleringsloven, hvor hun sagde:

»Hr. formand, jeg taler i dag for at modsætte mig Financial CHOICE Act, der overgiver det amerikanske folk, såvel som også tryghed og stabilitet, til fordel for Wall Street.

Seks storbanker kontrollerer nu to tredjedele af finanssektoren i vort land og høstede rekordstore profitter på mere end $170 mia. i 2016. Det er for meget magt på for få hænder …

I denne uge foreslog kongresmedlem Jones og jeg at suspendere det aktuelle lovforslag og erstatte det med vores tværpolitiske forslag, [Tilbagevenden til] Klog og Forsigtig Bankpraksis, der genindfører beskyttelse gennem Glass/Steagall-loven ved at adskille ’klog og forsigtig’ bankpraksis fra risikabel Wall Street-bankpraksis, der udtømte vores økonomi i 2008.

Rules Committee nægtede at give vores lovforslag mulighed for at komme til afstemning. Vi forbliver dog beslutsomme. Glass/Steagall-loven var en del af præsident Trumps, såvel som Bernie Sanders, valgkampagne, og i 2016 omfattede både Republikanernes og Demokraternes valgprogram politikken for en genindførelse af Glass/Steagall-lovens beskyttelse.

Amerikanere bør vide, at der er en voksende, tværpolitik konsensus for at beskytte de fremskridt, vi har gjort, tøjle Wall Street og holde ulvene borte fra jeres pengepunge.«

Kongresmedlem Tulsi Gabbard (Dem.-Hawai) talte også i salen for at erstatte CHOICE Act med Glass/Steagall-loven. Kaptur og kongresmedlem Walter Jones (Rep.-NC) planlægger, med 50 medsponsorer, mere handling for at intensivere Glass/Steagall-debatten.

Under pres omkring spørgsmålet om Glass-Steagall sammenlignede modstander af Glass-Steagall, kongresmedlem Jeb Hensarling (Rep.-TX) fejlagtigt sin CHOICE Act med en »Glass/Steagall-lov for det 21. Århundrede« i bemærkninger, rapporteret af The Hill.

En respekteret ekspert inden for en genindførelse af Glass/Steagall, forfatter og tidligere investeringsbankier, Nomi Prins, offentliggjorde i dag et stærkt og langt argument for Glass/Steagall, der var stilet til præsident Donald Trump. Artiklen findes på flere sites, inklusive:

https://www.opednews.com/articles/3/Nomi-Prins-In-Washington-by-Tom-Engelhardt-Banks_Glass-Steagall_Government_Washington-Greed-170608-188.html

Se også: Video: Marcy Kapturs fremlæggelse for Rules Committee, for at erstatte CHOICE Act med forslag for Glass/Steagall: http://schillerinstitut.dk/si/?p=19987