Præsident Putin taler på panelet Amerikansk-russisk Erhvervsdialog på SPIEF

Præsident Putin taler på panelet Amerikansk-russisk Erhvervsdialog på SPIEF
image_pdfimage_print

2. juni, 2017 – Præsident Putin talte personligt på panelet Amerikansk-russisk Erhvervsdialog på SPIEF. »Jeg vil gerne takke alle russiske og amerikanske arrangører, jeg vil gerne takke vore amerikanske venner for at komme til dagens begivenhed«, sagde Putin. Han mindede om, at Rusland og USA »som indflydelsesrige verdensmagter opretholder en dialog inden for rammerne af forskellige formater – i Gruppen af 20, i APEC og andre organisationer, og interagerer i væsentlige globale og regionale spørgsmål. Det er meget godt, Gud ske lov, at denne proces fortsætter. I løbet af de seneste flere år har vi set sammenbruddet af fundamentet for bilateralt samarbejde, som det tog årtier at opbygge. Vore bilaterale relationer befinder sig nu på et rekordlavt punkt siden den Kolde Krig.«

Han mindedes de reelle bånd, som Rusland havde til USA rent historisk, og henviste til den amerikanske hjælp til industrialisering under den tidlige sovjetperiode, samt Låne- og Lejeprogrammet under krigen med det fascistiske Tyskland. Han understregede, at Rusland havde betalt hele gælden, ikke alene fra den russiske side under sovjetperioden, men også hele gælden fra de tidligere sovjetstater.

Selv om handel og investering var lav selv før den aktuelle krise, bemærkede han, at »Store amerikanske selskaber opererer fortsat i dag i Rusland og opretholder en betydelig tilstedeværelse på det russiske marked. Der er omkring 3000 firmaer med amerikansk kapital i Rusland. Disse foretagenders totale aktiver beløber sig til $75 mia., og de beskæftiger flere end 180.000 mennesker.«

»Jeg er overbevist om, at normalisering af de bilaterale relationer imødekommer begge landes interesser«, sagde han, »og vi vil fortsætte dialogen med den amerikanske præsident Donald Trump og den nye administration. Men, for at opnå succes, er der behov for seriøse bestræbelser fra begge sider«. Han understregede, at begge sider vil behøve politisk vilje og bør være rede til at løse spørgsmål af gensidig interesse. Han udtrykte håb om, at erhvervsdialogen på SPIEF, initiativerne og ideerne fra repræsentanterne for russiske og amerikanske foretagender, vil være med til at skabe et favorabelt miljø til løsning af denne uafgjorte opgave.

Det bør bemærkes, at dette var den største, amerikanske delegation på SPIEF i flere år – over 300 personer – især, siden Obama åbenlyst afskrækkede deltagelse. Den omfattede den amerikanske ambassadør, Boeing og andre, førende selskaber.

Video med Vladimir Putins åbningstale på SPIEF, engelsk voice over, kan ses her:

 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*